Készülhetnek a vállalkozások, hamarosan kiderül, milyen támogatásokra pályázhatnak

2024. szeptember 16. 16:52

November közepére készülhetnek el a mikro- kis- és középvállalkozásokat támogató állami programok.

2024. szeptember 16. 16:52
Diósd, 2024. március 7. Egy mérnök állítja be a gépet a 3D-s szkenneléshez a Smartman Fesztivál (Smart Manufacturing Festival) egyik részt vevő üzeme, a Hepenix Kft. diósdi telephelyén tartott sajtótájékoztató után 2024. március 7-én.

Nyitókép: MTI/Purger Tamás

Ambiciózus tervekkel foglalta el hivatalát Szabados Richárd, a Nemzetgazdasági Minisztérium új államtitkára, aki a kis- és középvállalkozások fejlesztéséért felel a jövőben. Az államtitkár több részletet is elárult a kkv-kat támogató programokról, amelyek legkésőbb novemberre elkészülnek – számolt be a Világgazdaság. Szabados Richárd kiemelte, az állami és uniós támogatásokkal, valamint nemzetközi együttműködéssel megvalósuló programok célja, hogy 2030-ig a kkv-k

  • régóta változatlanul alacsony exportaránya,
  • beruházási hajlandósága növekedjen,
  • hozzáférjenek a finanszírozáshoz banki hitelek és tőkeprogramok segítségével
  • és a jelenleg rendelkezésre álló GINOP Plus program egyszerűsítésével több cég pályázzon.

A tervek között szerepelnek a vállalkozói réteg számára kidolgozott tőkeprogramok, e-autó vásárlási támogatás, a digitalizáció elősegítése, valamint vállalkozásfejlesztési és generációváltást elősegítő támogatások. 

Egészséges patriotizmussal kezeljük a támogatásokat, előnyt élveznek mindenben a magyar tulajdonú cégek

– fogalmazott Szabados Richárd. Emlékeztetett: jelenleg is vannak a kkv-k számára elérhető konstrukciók, ugyanakkor a kisebb cégek jelenleg gyakorlatilag leálltak a fejlesztésekkel, mivel egyelőre nem oldódik az óvatossági motívum, míg sokan a csodára, azaz a vissza nem térítendő támogatásokra várnak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. szeptember 16. 19:10
Úgy működnek már a cégek is, mint az önkormányzatok. Az állami pályázatoktól függenek. Az a munkájuk, hogy pályázatokat írnak.
mi-egy-nagy-vibralo-tojast-hasznalunk-2
2024. szeptember 16. 18:25
"e-autó vásárlási támogatás" Az nagyon hasznos! Ha ez nem hozza lenduletbe a mikrovallalkozasokat, akkor semmi! Vagy ez is olyan lesz, mint amikor a CSOK-ot bevezettek, hogy az eppen doglodo hazai epitoipart megsegitsek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!