Szocialista politikus segíti a BKV-nyomozást

2010. március 11. 10:11
Hagyó egyik ellenlábasa, Pető György munkát kapott a BRFK-tól, így ráláthat a BKV-s nyomozásokra és segítheti a nyomozók munkáját.
Óbuda korábbi alpolgármestere, aki Hagyó Miklós egyik MSZP-n belüli ellenlábasa volt, segíteni fogja a BKV-val kapcsolatos nyomozásokat. Pető György „városrendészeti elképzelések kapcsán áll kapcsolatban” a BRFK-val, mondják a volt alpolgármester környezetében. A politikus tevékenykedett már az MSZP-ben, illetve az MSZDP-ben is, de nemrégiben hátat fordított a közéletnek. Néhány hete dolgozik a BKV gazdaságvédelmi osztályán, ahol a BKV-ügyekkel kapcsolatban is nyomoznak. Érdekesség, hogy a szocialista politikus kimondottan jó munkakapcsolatot ápolt Tarlós Istvánnal, Óbuda volt fideszes polgármesterével.

Petőnek a belügyi feladat testhezálló, hiszen 1979–1983-ban a Belügyminisztérium III/II-es főcsoportján dolgozott nyílt állományú kémelhárítóként dolgozott. Az MSZP-ben 2007-ben szigetelődött el, amikor a fővárosi kerületekben megfigyelhető létszámduzzasztás hatása érződni kezdett. A történtek mögött egyes források szerint Hagyó Miklós állt. Pető György ekkor távozott a Kapolyi László nevével fémjelzett MSZDP-be.

„Pető György úr köztisztviselő, jelenleg a BRFK munkavállalója.” - csupán ennyit közölt a BRFK sajtóosztálya. Petőre - aki az elmúlt héten lemondott kerületi mandátumáról - egyes források szerint felderítetlen „döglött” ügyeket bíztak, de politikai előélete, és Hagyó Miklóssal való ismert konfliktusa új megvilágításba helyezhetik a BKV-s ügyekkel kapcsolatos nyomozásokat is.
Ambrus Balázs
2010. March 11. 11:13
Nem lenne érdektelen pontosan ismerni azt, hogy a III/II-es csoportfőnökségen mivel is foglalkozott az ex-politikus. Azt tudjuk, hogy a fővárosi MSZP több szakembert is köszönhet az állambiztonság pártállami szervezetének. Itt tevékenykedett Kivágó Ivánné is, mielőtt a soroksári közéletbe vetette volna magát. Nem mindegy, hogy besúgói hálózatból szerzett információknak felhasználója volt-e (III/II-8 elhárítás az idegenforgalom területén) vagy nem. Csak, hogy értsük, mennyire tekinthetjük a jogállamiság fáklyavivőjének. Ha valaki, hát Hagyó jól ismerheti a horizonton újra feltűnő ravasz BM-est. Nem szívesen lettünk volna a célszemély helyében. Sem egykor, sem most, amikor a birodalom visszavág.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés