Oroszország mellett áll ki egy kameruni focista

2022. december 2. 10:39
Hazája és Oroszország zászlaja van Gael Ondoua cipőjén a világbajnokságon: a futballista Oroszországban nőtt fel és kezdte karrierjét, a zászló szerinte a tisztelet jele.

A 27 éves Gael Ondoua Yaoundéban, Kamerun fővárosában született, de gyermekkorában családjával Oroszországba költözött, ahol édesapja diplomataként dolgozott.

Az Eurosport arról ír: Ondoua Oroszországban nőtt fel, van orosz állampolgársága is a kameruni mellett, focizni pedig a Lokomotiv Moszkvánál kezdett, ahonnan elment játszani a CSKA Moszkvához és az Anzsi Mahacskalához is. Jelenleg Németországban a Hannover 96 igazolt játékosa, s kameruni válogatottként kijutott a katari világbajnokságra is.

A portál idézi a futballistát, aki a Telegramon a következőket írta az esetről oroszul: „Látom, hogy sokan figyelnek a cipőmre. Csak a biztonság kedvéért szeretném hangsúlyozni, hogy a rajtuk látható orosz zászló a tisztelet jele az ország iránt, amelyben felnőttem, ahol nevelkedtem, és ahol megtanítottak focizni. A rokonaim Oroszországban élnek, és mindig velem vannak. Ez a mi otthonunk. Évek óta olyan cipőben játszom, amin ott van az orosz zászló, és ezt a hagyományt nem fogom megtörni.”

Fotó: Giuseppe CACACE / AFP

 

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés