Rómában találkoznak az európai konzervatívok

2022. szeptember 28. 15:54
Európa, identitás, szabadság – egy római konferenciára jönnek össze, többek közt a European Conservative magazin szervezésében a kontinens konzervatív személyiségei.

Az Olaszország és Európa előtt álló kihívásokról fognak vitatkozni és beszélgetni különböző konzervatív vezetők és gondolkodók Rómában, szepbember 30. és október 2. között. A rendezvényt a Tatarella Alapítvány, a Nazione Futura think tank, valamint a Bécs és Budapest központtal működő, a Mandinerrel is együttműködő The European Conservative magazin szervezi.

Vezető gondolkodók, írók és politikusok érkeznek majd Rómába, hogy beszédekben és kerekasztal-beszélgetésekben

szólaljanak meg a kor legfontosabb témáiról.

Részt vesz az eseményen többek között John O'Sullivan, a budapesti Danube Institute elnöke, Jorge Buxadé Villalba, a spanyol VOX párt EP-képviselője, André Ventura, a portugál Chega! párt elnöke, Hidvéghi Balázs magyar fideszes EP-képviselő, Orbán Balázs, a magyar kormányfő stratégiai igazgatója, Alvino-Mario Fantini, a European Conservative főszerkesztője, és további számos, főleg olasz előadó.

Francesco Giubilei, a Nazione Futura elnöke – akit a minap kérdeztünk meg az olasz választás eredményéről - a konferencia kapcsán arról beszélt: „Ez az olasz konzervatív rendezvény fontos pillanatát jelenti a vezető konzervatív hangok közötti vitának Olaszországban és Európában. Hisszük, hogy a nemzetközi együttműködés alapvető jelentőségű a gondolatok és értékek megosztásának, a keresztény identitástól a klasszikus hagyományon és a család védelmén át a nemzetek Európája gondolatig, a természetvédelemig, a szabadság szeretetéig és a cancel culture elutasításáig.”

Giubilei

hangsúlyozza Olaszország központi jelentőségét Európa és a Nyugat egészében,

nem csak politikailag, hanem történelmileg és kulturálisan is.

Alvino-Mario Fantini arról beszél: „A jobboldal egyesülésére törekszünk, nem csak Olaszországban, hanem szerte Európában. Ez az esemény egy lépés ebbe az irányba. A végső cél az eszmék megvitatása és konkrét tervek készítése a konzervatív vezetők részéről. Amikor a brüsszeli technokrat elitek izmoznak, a jobboldali vezetőknek sürgősen megoldásokat kell találniuk az ellenállásra.”

Fotó: RG

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A te világképed szerint. Tudod erről szól a demokrácia, a különböző nézetek közül lehet választani, aminek a végén a legéletképesebb fog döntéseket hozni.
A dolgok jelen állása szerint amiben te hiszel, az csak generálja a problémákat, ezért a jobboldalra hárul ezek rendbetétele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés