Kukorelly: Nem értek egyet azzal, ahogyan az árnyékkormány felállt

2022. szeptember 26. 18:00
A költő, író publicista, egykori politikus a Mandinernek ugyanakkor kijelenti, azzal a gúnycunamival sem ért egyet, ahogy innen is, onnan is fogadják az ötletet.

Kukorelly Endre véleményét is megkérdeztük az épp egy hete megismert Dobrev-árnyékkormányról. A költő, író, publicista, egykori politikus – 2010 és 2012 között az LMP parlamenti képviselője volt – írásban válaszolt, amelyet betűhíven közlünk.

„»Pityu és Pöszi az óvodakertben mindenfélét sinálnak«, ahogy ez már Weöres Sándornál meg vagyon írva. Ki-ki mindenfélét próbál, így telik az élet, »hun házasodunk hun meg elválunk, különb féle jerekekkel kísérletezünk«. Az ország egyik fele szerint minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vannak elégedve, a másik fele ellenkezőleg – ez így természetes, a természetből fakad. Van viszont olyan, hogy kultúra, és az annyit tenne, ha bírna, ha nem tennénk rá magasról, hogy igyekezzünk a legdurvábban ellenérdekű felet is valami módon elfogadni. A pro és kontra gyűlölködés lerombol mindent.

Én nem értek egyet azzal, ahogyan az árnyékkormány felállt, de azzal a gúnycunamival sem, ahogy innen is, onnan is fogadják. Aki a pártpolitizálásra tette fel az életét, nem tehet mást, mint hogy igyekszik a végrehajtó hatalom birtokába kerülni és birtokában maradni. Cosi fan tutte, mind így csinálják, Orbán is Gyurcsány is. Mikszáth írja, hogy a kikopott parlamenti képviselő hazamegy a falujába – és meghal. Mert nem tud mit kezdeni magával. Kísérletezzen különb féle jerekekkel?”

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Endre!
Őszintén, Donáth, Orosz, Ujhelyi, Jávor, Cseh Kata,, Feri, Karácsony, Szabó Timi, s a többiek meddig akadályozzák még a kormányváltást?

"Aki a pártpolitizálásra tette fel az életét, nem tehet mást, mint hogy igyekszik a végrehajtó hatalom birtokába kerülni és birtokában maradni."

Így van. Aki viszont csak külföldi kenőpénzért akar megélhetésileg bohóckodni, az nem használja a parlamenti politizálás eszközeit rendeltetésszerűen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés