Herr Kovács levelét megírta…

2022. augusztus 18. 12:42

Dávid Ferenc
Hírklikk
Herr Merz az iromány elolvasása óta nem alszik, és ha véletlenül mégis elszenderedik, akkor felsírva riad fel.

„Fent nevezett zsurnaliszta 2022. augusztus 15-én az alábbiak szerint hálálta meg a jól megszolgált elismerést, és gazdái nagy örömére éles hangú, nyílt levélben fordult Friedrich Merzhez, a Német Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnökéhez. Herr Merz az iromány elolvasása óta nem alszik, és ha véletlenül mégis elszenderedik, akkor felsírva riad fel. Hosszan fogok idézni a levélből, higgyék el, nem ok nélkül!

»Tisztelt Elnök Úr!

Mély megdöbbenéssel olvastam legutóbbi nyilatkozatát, amelyben többet között a következők szerepeltek: „A fegyverszállítást illetően még mindig nem segítettünk eleget Ukrajnának. Ez pedig meghosszabbítja ezt a brutális háborút, amely naponta több száz áldozattal jár.” Először azt hittem csak valami álhírbe futottam bele, de sajnos mélyen csalódnom kellett. Érthetetlen, hogy egy kereszténydemokrata párt vezetője miért áll ki a fegyverszállítások és a háború mellett. Eddig úgy tudtam, hogy egy kereszténydemokrata párt vezetőjének a legfontosabb a béke és a biztonságos fejlődés biztosítása a saját népe számára. Másodszor: a tiszta logika szabályinak alapvetően ellentmond az, hogy azzal lehet véget vetni egy háborúnak, ha még több fegyvert szállítunk egy konfliktuszónába.« (K.A.)

Kovács úr bizonyára nem tudja, hogy Németországon kívül számos ország szállít fegyvereket Ukrajnába, közöttük V4-es barátaink (Csehország, Szlovákia, Lengyelország) is. Érdekes módon őket nem ostorozza a kitüntetett újságíró, valami miatt Merz pártelnök van a bögyében. Kap is rendesen a kereszténydemokrata politikus, Kovács polgártárs – a kitüntetésre felterjesztők igényének megfelelően – keményen megosztja a »megtévedt« németet.”

Nyitókép: MTI/EPA pool/Filip Singer

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés