Döntött a bíróság: Kevin Spaceynek 31 millió dolláros kártérítést kell fizetnie

2022. augusztus 5. 12:20
Hiába fellebbezett a színész.

Hiába fellebbezett, Kevin Spacey és produkciós cége köteles csaknem 31 millió dollár (12 milliárd forint) kártérítést fizetni a Kártyavár című sorozatot gyártó stúdiónak a molesztálási botránya okozta veszteségekért. Kevin Spacey egy tavaly novemberben, szintén Los Angelesben hozott bírósági határozat szerint megsértette szerződésében a professzionális magatartásra vonatkozó követelményeket, amikor

a sorozat öt évadjában dolgozó stábtagokkal kapcsolatban bizonyos magatartást tanúsított”, miközben színészként és executive producerként is velük dolgozott.

A tavalyi bírói határozat több mint 30,9 millió dollárban jelölte meg a fizetendő kártérítés összegét.

A színész akkor fellebbezett a döntés ellen. A csütörtökön hozott jogerős ítélet indoklása szerint Spacey-t a szexuális zaklatás vádja miatt jogosan távolították el a szériából, amelyben a kétszeres Oscar-díjas filmsztár a gátlástalan politikust, Frank Underwoodot alakította.

A botrány miatt a Kártyavárt készítő MRC stúdió elbocsátotta a színészt, emiatt le kellett állítania a sorozat hatodik évadját, újraírni a forgatókönyvet Spacey karaktere nélkül, és a tervezett 13 epizódról 8 epizódra rövidíteni az évadot, hogy betartsák a határidőket. Mindez pedig több tízmillió dolláros veszteséggel járt.

A bírósági ítélet egy negyedik éve tartó jogi csatározás után született meg.

Az egyetlen büntetőeljárást, amelyet a bukott filmsztár ellen szexuális zaklatás miatt Amerikában indítottak, miután állítólag egy 18 éves férfit molesztált, 2019-ben megszüntették. Nagy-Britanniában viszont perbe fogták hasonló vádakkal a filmszínészt, aki a múlt hónapban tartott meghallgatáson ártatlannak vallotta magát. Spacey várhatóan jövőre áll bíróság elé Angliában.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés