Fideszes polgármester: Három hónap múlva mindenki lába alatt égni fog a talaj

2022. június 25. 8:01
Rezsicsökkentés nélkül augusztus 1-jétől több mint háromszorosára emelkedne az önkormányzatok rezsiszámlája.

„Ha nincs kompenzáció, akkor három hónap múlva mindenkinek a lába alatt égni fog a talaj” – ezt mondta egy pénteki konferencián Schmidt Jenő, Tab fideszes polgármestere azzal kapcsolatban, hogy a kormány döntése értelmében

kikerültek az önkormányzatok a rezsicsökkentést élvezők közül.

Mindez a gyakorlatban azt jelentené, hogy rezsicsökkentés nélkül augusztus 1-jétől több mint háromszorosára emelkedne az önkormányzatok rezsiszámlája. Schmidt hozzátette: szeptemberben még tudnak fizetni az önkormányzatok, de decemberre már elég nagy bajban lesznek.

Kiss Ambrus, budapesti főpolgármester-helyettes ugyanezen az eseményen kifejtette, hogy rezsicsökkentés nélkül háromszorosára emelkedhet az önkormányzati villanyszámla, 4 milliárdról 14 milliárdra.

Nyitókép: YouTube

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előbb-utóbb meg fogjuk érezni, h. a szomszédban háború dúl. Egyelőre minden majdnem olyan, mint volt, a boltok tele, amit eddig, kevés és nem fontos kivétellel, megvesszük.

Nincsenek csodák, csak nagyon ritkán. A szankciók miatt, ha végre béke lesz, sem fog helyreállni az, ami volt.

Mindenesetre, nem hittem volna, h. az Államok a távoli és egzotikus Kelet után, ide, a szomszédba is telepít, sőt részt vállal egy ilyen borzalomban. Kíváncsi vagyok, h. lesz-e szélesebb körű ébredés az ötletgazda gazdag országokban. Az egész, valaha gyarmatosító gazdag Nyugat társtettessé vált a keleti szegények többségével együtt. Semmivel NEM távolságtartóbb a lengyel, szlovák, cseh, román, baltikumi szerepvállalás. A legutóbbi litván cirkusz is érdekes, nem hiszem, h. saját fejlesztés.

Igen, a tejtermék nagyon elszaladt. Ezzel együtt azt látom, h. errefelé a vásárlási láz töretlen.

Érezhetően nehezebbé vált a puszta lét és attól tartok, h. fokozatosan rosszabb lesz. A férjemmel együtt a háború gyermekei vagyunk, ha gyerekkoromban valaki azt mondja, egyszer így fogok élni, nem hiszem el, h. lehet ilyen, ami végül lett. Gyerekként sokat fáztunk és a szerény étel is ki volt mérve . Hús, felvágott főleg mutatóban volt. Ezzel együtt, kibírtuk, és nem az anyagiak hiánya volt az, ami fájt, inkább családi problémák.

Más, jobb volt sok szempontból az élet, több volt a közös idő, a felnőtteket még a klebersbergi oktatáspolitika képezte, a tanárainkat is. Minden vasárnap az egész család, együtt, elballagott a ref. templomba, ahol a nagyszerű lelkész az volt, aki a szüleimet a közeli kisvárosban, még egy másik világban, eskette.

Lassan mindegy, bár lehet, h. csak azért, mert NEM látom teljes súlyában a jövőt.

Ma Magyarországon az összes nagyberuházás az EU támogatásával történik. Úgyhogy öngyilkosság lenne az EU elhagyása, ami nagyon sokba kerülne a magyar embereknek.
A legtöbb baja az EU-val I.Viktornak van, nem a magyar embereknek.
Nézd meg a hasonló országokat, pl. Csehországot, Szlovákiát vagy Szlovéniát. Nekik nincsenek olyan konfliktusaik az EU-val, mint Magyarország felkent uralkodójának.

Hát, ez a Karma, minimum.

Ha a jelenlegi ellenzék van kormányon, mindenki szív. Nem kicsit, nagyon, mert sajnos, hiába nyalogatják egymást oda-vissza, szakmányban, nemcsak igazán korruptak, de sajnos, igazoltan hülyék is. Igaz, akkor az EU szeret minket, nekik meg az Almunia szintű EU vezetés FALAZ. Szabad a vásár, szabad a lovasroham, szemkilövés, nemzeti vagyon dobra verés, akár a honvédség fegyverzetétől való megszabadulás.

Ha jönnek Orbánék, az ország épül, vissza-vásárolnak és vásárolnak, családpolitika van, munka alkalom, a többség jobban él, kevesebb a munkát terhelő adó. Viszont az EU útál és betart, ahol tud.

Lehet választani.

Engem az zavar, amikor valaki egy más világban él, a valóságtól teljesen elszakadva:

"...Magyarország a csatlakozás óta a nettó kedvezményezett tagállamok közé tartozik, azaz több támogatást kap az EU költségvetéséből, mint amennyit befizet.
2020-ban Magyarország 1,5 milliárd euróval járult hozzá az EU teljes, 160 milliárd eurós bevételéhez, ami a Magyarországon megtermelt jövedelem mintegy 1%-a. Ugyanebben az évben az EU ennél lényegesen magasabb összeggel támogatta Magyarországot:

4,4 milliárd euróval az okos és befogadó növekedést,
1,7 milliárd euróval a fenntartható növekedést, a természeti erőforrásokat."

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés