Hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a börtönt egy tolvaj, TEK-esek mentek érte

2022. május 27. 10:09

A férfi százezer forintot fizetett a hamis igazolás kiállításáért, amire végül nem volt szükség, mivel az antigéntesztje pozitív eredményt mutatott.

2022. május 27. 10:09
null

 A Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével fogtak el egy 46 éves férfit, aki hamis pozitív Covid-teszttel akarta elkerülni a lopás miatt rá kiszabott héthónapnyi börtönt – tájékoztatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) pénteken az MTI-t. A hamis teszt beszerzésében a férfi egy 28 éves ismerősének segítségét kérte, akinek édesanyja egy konténeres szűrőponton dolgozott. Az első mintavételkor, tavaly decemberben százezer forintot adott át a 48 éves nőnek. A hamis igazolás kiállítására végül nem volt szükség, mivel a férfi antigéntesztje pozitív eredményt mutatott – tájékoztatott a BRFK.

A büntetés-végrehajtási intézetbe idén februárban esedékes bevonulást a férfi ismét pozitív teszteredménnyel akarta elhalasztani. Ekkor az ismerőse egy koronavírussal fertőzött beteg pozitív mintáját szerezte meg és adta át édesanyjának. A szűrőponton további százezer forintot fizetett ki a férfi a nőnek azért, hogy a pozitív Covid-teszt eredményét regisztrálja a központi nyilvántartásban – írták.

A TEK március 17-én egy konditeremben fogta el a 46 éves férfit, majd lefoglaltak tőle – a nevére kiállított hamis Covid-teszt mellett – több mobiltelefont, hatszázezer forintot, 820 eurót, valamint különböző kábítószergyanús anyagokat, amelyek miatt külön eljárás indult. A férfit gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli vesztegetés bűntette miatt, és beismerő vallomást tett. Jelenleg korábban kiszabott büntetését tölti.

A bűncselekmény másik két résztvevőjét a rendőrök május 18-án elfogták, majd a fiatal férfit kétrendbeli, bűnsegédként elkövetett vesztegetés, az anyját pedig kétrendbeli vesztegetés elfogadása megalapozott gyanúja miatt kihallgatták. A gyanúsítottak nem tettek vallomást, ők az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek – áll a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: MTI / Koszticsák Szilárd. Illusztráció.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nick89
2022. május 27. 13:25
@Hannibal @Ildikó99 @Da Vinci Gyurcsányi és a társai is keményen meglakoltak a bűneikért! Az Ügyészség vádat emelt ellenük, az FMB elítélte és életük végéig magánzárkában rohadnak a Csillagban. Igaz, hogy a Brüsszel és a Soros nyomást gyakorolt Orbánra (hogyan is gyakorolta azt a nyomást?), de Orbán nem hajolt meg előttük.
anegy_
2022. május 27. 13:18
Ezt nem értem. Mitől védi meg a pozitív Covid teszt? Gyors teszttel azonnal ki lehet szűrni, vagy 14 nap karantén, onnan a fogda.
A közösség tagjaként
2022. május 27. 12:54
Így kell ezt csinálni! Lenne itt rend ha erőt demonstrálna máskor IS "az akinek az a dolga! "-by potocskáné lóbaszó anita
Nehidd El
2022. május 27. 10:33
Remélem, hogy bár nincs említve, a közokirathamisítást is hozzácsapták a bűnlajstromukhoz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik