Bűnösnek találták férje megölésében a „Hogyan öljük meg a férjünket?” szerzőjét

2022. május 26. 10:10
Az özvegy tagad, állítása szerint csak új könyveihez keresett inspirációt.

Bűnösnek találtak férje megölésében az Egyesült Államokban egy írónőt, aki egyebek közt Hogyan öljük meg a férjünket? címmel publikált esszét. A szentimentális romantikus novelláiról ismert Nancy Crampton Brophy-t nyolc órán át tartó tanácskozás végkifejleteként mondta ki bűnösnek szerdán egy Oregon állambeli esküdtszék férje, Daniel Brophy meggyilkolásában.

Az ügyészség szerint a 71 írónőnek anyagi gondjai voltak, ezért 2018 júniusában egy főzőiskolában két, szívre leadott lövéssel leterítette az ott szakácsként dolgozó férjét, hogy hozzájusson több százezer dolláros életbiztosításához. A 63 éves férfit tanítványai találták meg az egyik osztályterem padlóján.

Az özvegy tagad, állítása szerint csak új könyveihez keresett inspirációt,

amikor a térfigyelő kamerák a tetthely környékén lefilmezték, az eltűnt pisztolyt, amely a rendőrség szerint a gyilkos fegyver, csak „kelléknek” vásárolt az íráshoz. Verziója szerint valaki más ölhette meg a férjét egy félresikerült rablásban.

A 2011-ben megjelent, Hogyan öljük meg a férjünket? tanulmány szerzője 2018 szeptember óta van letartóztatásban, büntetéséről később dönt a bíróság. Az elhíresült esszé arról szól, hogy egy feleség miként teheti el láb alól a férjét anélkül, hogy meggyűlne a baja az igazságszolgáltatással. A végkövetkeztetés szerint „a legfontosabb, amit egy gyilkosságról tudni kell, hogy mindenki képes rá, aki nagyon akarja”.

(MTI)

Nyitókép: YouTube-képernyőkép

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"
Az özvegy tagad, állítása szerint csak új könyveihez keresett inspirációt.
"

Mármint azzal próbálta inspirálni magát, hogy megölte a saját férjét?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés