Alekszej Navalnij: Putyin mindannyiunkat emlékeztetett a kacsatesztre

2022. május 24. 14:04
A Time magazinba írt rövid cikket a bebörtönzött orosz ellenzéki vezető.

Alekszej Navalniv orosz ellenzéki vezető – aki éppen 9 éves börtönbüntetését tölti egy szigorúan őrzött telepen – a Time magazinba írt egy rövid cikket Vlagyimir Putyinról.

„Talán Vlagyimir Putyin igazi küldetése az, hogy leckéket tanítson, mindenkinek – a világ vezetőinek és átlagembereknek egyaránt. Ebben különösen jó volt 2022-ben” – írja Navalnij. 

Emlékeztetett arra, hogy a »csak egy kis választási csalással« kezdődő út mindig diktatúrával végződik. A diktatúra pedig mindig háborúhoz vezet. Ez egy olyan lecke, amit nem kellett volna elfelejtenünk”

– fogalmaz a politikus az orosz elnökről.

Navalnij szerint a világvezetői „képmutató módon” évekig beszélgettek a „pragmatikus megközelítésről” és a nemzetközi kereskedelem előnyeiről. „Ezzel lehetővé tették, hogy hasznot húzzanak az orosz olajból és gázból, miközben Putyin hatalma egyre erősebb lett. A szankciók és a katonai meg gazdasági segélyek mellett ez a háború több százszor többe fog kerülni, mint azok a jövedelmező olaj- és gázszerződések, amiknek az aláírását korábban pezsgővel ünnepelték” – írja Navalnij.

Az ő megfogalmazása szerint „Putyin mindannyiunkat emlékeztetett a »kacsatesztre«: ha valami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg egy kacsa.”

Navalnij szerint most is ugyanezt a logikát kell alkalmazni: „ha valaki tönkreteszi a független médiát, politikai merényleteket szervez, és kitart a birodalmi téveszméi mellett, akkor őrült, aki képes vérfürdőt csinálni a 21. századi Európa közepén”. Szerinte Putyint nem szabad befogadni a nemzetközi fórumokon.

Nyitókép: Alexey Maishev / Sputnik / AFP

Összesen 21 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha a diktatúra mindig háborúhoz vezet, akkor az Usa a legnagyobb diktatúra.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés