Népesedéspolitika progresszív módra

2022. május 17. 18:14

Francesca Rivafinoli
Vasarnap.hu
A spanyol kormány ma törvényjavaslatot fogad el nőjogi és reprodukciós kérdésekben.

„Példátlanul kevés gyerek született már megint Magyarországon, Orbán a hibás! – olvashatjuk ellenzéki politikusok és újságírók cizellált elemzését minden újabb statisztika közzétételekor, amikor bámulatos módon kiderül: a húszas-harmincas korosztály létszámának folyamatos és jelentős csökkenésével és az egyetemet végzett nők arányának látványos emelkedésével az újszülöttek száma ritkán nő.

Arról nem kapunk információt, hogy például a baloldali-liberális vezetésű Spanyolországban ki miatt jön világra arányaiban még kevesebb baba, és vajon miért csökkent ott a termékenységi ráta 1,19-re, miközben Magyarországon 1,56-ra javult; de most, hogy a spanyol kormány ma törvényjavaslatot fogad el nőjogi és reprodukciós kérdésekben, bizonyára érdemes odafigyelnünk, hogyan csinálja ezt egy progresszív vezetés, szemben a rút konzervatívval. Vajon mit tart fontosnak megreformálni a bölcs balos jogalkotó alacsony születésszám esetén?

Nos, a javaslat értelmében a jövőben a 16 és a 17 évesek is szülői beleegyezés nélkül kérhetik az abortuszt; egyidejűleg megszűnik az eddigi kötelező háromnapos gondolkodási idő, sőt, az abortusz alternatíváiról és az igénybe vehető segítségekről is csak kifejezett kérés esetén kell tájékoztatást adni.

Azaz a 17 éves lány – aki esetleg határozottan, ámde tévesen meg van győződve arról, hogy szülei minimum kitagadnák ––első ijedségében akár azonmód túl is eshet a procedúrán.

A spanyol törvények értelmében ugyanez a 17 éves lány osztálykiránduláson se vehet részt, illetve a nagyanyjához se utazhat vidékre anélkül, hogy rendelkezne legalább az egyik szülőjének írásos engedélyével; a klinikára azonban önállóan és titokban is bemehetne megöletni szülei unokáját.”

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, talán annyi, hogy az abortusz esetében túl sok a cinkos. Ha a kamaszlány a nagyit akarná megölni, tudhatja, hogy csak nagy titokban érdemes nekilátni. Az abortuszt elég a fafejű nagyi és a szülők előtt eltitkolni, haverok, balos politikusok és újságírók előtt még büszkélkedhet is. Mert ők a tettestársak.

Mindennapi háborúink.

Pedro Sanchez, Yolanda Diaz. Egy jóképű pasas és egy csinos nő, akik
ritka visszataszító férgek és akiket haladárék előtérbe tolnak, mint
díszcsomagolást az undorító terméken.

Baloldali kormány, muszáj nyalnia a nők seggét. A hullámvasúton lefele sincs megállás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés