Kovács Zoltán cáfolta a sajtóértesüléseket, Magyarország továbbra sem támogatja az olajembargót

2022. május 2. 9:00
Az államtitkár azokra a hírekre reagált, miszerint Magyarország visszavonta vétóját az orosz olajembargóval kapcsolatban.

Az Index írt arról hétfőn a  Zweites Deutsches Fernsehennek nyilatkozó névtelen forrás alapján, hogy három uniós ország, köztük Magyarország is visszavonta vétóját az Oroszországgal szembeni olajembargóval kapcsolatban. A ZDF brüsszeli tudósítója szerint az embargóról a következő napokban döntenek, de az erről szóló vita csak a következő hónapokban fog végleg befejeződni.

Kovács Zoltán közösségi oldalán cáfolta az értesülést.

A magyar álláspont az olaj- és gázembargó esetében nem változott: nem támogatjuk!”

– fogalmazott. 

Ukrajna követeli

Kijev már a háború kezdete óta folyamatosan azt hangsúlyozza, hogy az orosz offenzíva csak úgy állítható meg, ha az Európai Unió szankciói között az orosz gáz- és olajembargó is szerepel. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a napokban is ezt sürgette.

„Az orosz olajra vonatkozó embargót bele kell foglalni a következő szankciós csomagba, és Ukrajna kapja meg az EU-tagjelölti státuszt” – fogalmazott a külügyminiszter.

Nyitókép: Maksim Blinov / Sputnik / AFP

 

Összesen 110 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ukránok elvárják, hogy ha ők szétlövetik az országukat amerikai érdekek mentén, akkor irántuk való szolidaritásból mi is tegyük tönkre a gazdaságunkat. De miért kéne szolidaritást vállalni egy olyan ország politikájával, ahol nem tudják felmérni a geopolitikai helyzetükből adódó realitást, az ebből levezethető érdekeiket? Marad az, hogy segítünk azokon, akik ennek a következményeit viselik.

Én azt mondanám az ukránoknak, ne az USA vezéreljen titeket, az ő érdekeik miatt ne kötözködjetek az oroszokkal. Az USA messze van, de az oroszok itt vannak a szomszédban, összekötnek titeket a még megmaradt gazdasági szálak, és a történelem. Jobban jártok, ha a híd szerepét töltitek be Európa és Oroszország között. Amitől az USA-ban frászt kapnak.

De Zelenszkijnek egy csepp érzéke nincs hazája érdekei iránt, ezért beugrasztották ebbe a háborúba, ki tudja milyen ígéretekkel. Most pedig agresszíven követelőzik, látszik rajta, legszívesebben azt is kimondaná, hogy nem ezt ígértétek.

A Fidesz szavazók leszólása már a vélt messiásotoknak sem jött be. A szavazatok számát nézve, a 2018-as eredménnyel összevetve a várt csalódott Fidesz szavazók helyett csalódott ellenzéki szavazók jelentek meg a szavazófülkékben.

Hogy gondolod, hogy pénz beszél? Megfizetnek, megtérítik a kárunkat, amit az orosz olaj kiesése okoz?

Minden fórumon hangoztatják, hogy nem támogatják. Tegnap este Gulyás Gergely is mondta.
Ne álhírek alapján tájékozódjatok:-)

Nem lehet az EU-ban megbízni, hiszen a jogállamisági eljárásban is cinkelt lapokkal játszanak. Kizárt dolog, hogy nem az a szándékuk, hogy az orosz energia kérdésében, a mostani engedékenység későbbi átértelmezésével NGO lobbiknak engedelmeskedve olyan gazdasági károkat okozzanak, amitől a kormány bukását remélik.

Én is erre utaltam 10:22-nél.

Majd mégjobban nem utalja az EU a helyreállítási alapot, ha nem
állunk haptákba .elenszkij mester előtt.

Az van, hogy a szlovákok és mi külön kedvezményt kapunk az olajembargó alól.
A németek meg államosítanak egy kőolaj finomítót.
Megadták ezt a kedvezményt, hogy ne vétózzunk, mert biztosak voltak benne, hogy megtesszük.

Majd kiderül. De mivel ezt nyilvánosan kihirdetik, kényszer lesz rajta-remelem.
Egyébként nekem is vannak fenntartásaim.

Mandiner!

Félreérthető a címadás (nagyon is!).

Fogalmazzatok világosabban!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés