Nem kapta meg a Mi Hazánk a Nemzetbiztonsági bizottság vezetését

2022. május 2. 18:12
Kövér László házelnök javaslatára Novák Előd helyett a jobbikos Sas Zoltánt választották meg a bizottság élére.

A Házbizottság által javasolt bizottsági rendszert, és az összes elnök- és alelnökjelöltet is egyhangúlag fogadták el a képviselők.

Tizenhat bizottság közül kilencet fideszes, kettőt pedig KDNP-s honatya fog vezetni.

A Nemzetbiztonsági bizottság vezetőjének jobbikos politikust, a költségvetési testület elnökének pedig egy szocialistát választottak meg – írta meg hétfőn a Magyar Nemzet.

Az Országgyűlés alakuló ülésének zárórészében a háznagy személyéről nyílt szavazással döntöttek. Mátrai Mártát 145 igen szavazattal, egyhangúlag újraválasztották, így teljessé vált a Házbizottság létszáma is. Ezt követően a Tisztelt Ház elnöke – mivel az előzetes egyeztetésen a pártok között politikai megállapodás nem született – javaslatot tett a bizottságok tagjaira. 

A bizottsági rendszert 161 szavazattal, egyhangúlag fogadták el. 

A lap kitért arra is cikkében, hogy a Külügyi bizottságot a következő parlamenti ciklusban is Németh Zsolt (Fidesz) elnökli majd. Hende Csabát (Fidesz) pedig megerősítették a Törvényalkotási bizottsági elnöki pozíciójában, miután korábban őt választották meg az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökének is. A Magyarországi nemzetiségek bizottságának elnöke Ritter Imre, a német nemzetiségű képviselő lett. 

Népszavazást írhatnak ki a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járulékról is

Kövér László elmondta azt is, hogy Téglási Andrásnak, a választási bizottság elnökének tájékoztatása szerint a baloldal korábbi két népszavazási kérdésében az érvényes aláírások száma meghaladta a kétszázezret, így a kínai Fudan Egyetemről, valamint az álláskeresési járulékról is ki lehet írni a népszavazást.  

A képviselők az Országgyűlés alakuló ülésének zárásaként elénekelték a Szózatot, ekkorra a kormánypártok mellett már csak az MSZP, a Jobbik és a Mi Hazánk képviselői maradtak a teremben – számolt be a lap.

Nyitóképen képviselők esküt tesznek az Országgyűlés alakuló ülésén. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés