Elítélte a bíróság Czeglédy Csabát az Ördög ügyvédje-ügyben

2022. március 22. 15:02
A DK szombathelyi jelöltjét – tárgyalás megtartása nélkül – egymillió forintos pénzbírságra ítélte a Veszprémi Járásbíróság személyes adattal visszaélés vétsége miatt.

A harmadik bíróságként kijelölt Veszprém Járásbíróság rövidre zárta az Ördög-ügyvédje ügyben indult eljárást. A Fővárosi Főügyészség lapunkkal közölte, a bíróság osztotta a Fővárosi Főügyészség álláspontját, miszerint az ügy egyszerű megítélésű, valamint a büntetővégzés meghozatalának egyéb törvényi feltételei is fennállnak, ezért az ügyet tárgyalás mellőzésével bírálta el. 

A bíróság a rendelkezésre álló bizonyítékok alapján, a váddal egyezően megállapította, hogy az „ügyvéd vádlott és a bűnsegédlettel vádolt, többszörösen büntetett előéletű társa megvalósította a 9 rendbeli különleges személyes adattal visszaélés vétségét”. 

Ezért Czeglédy Csabára a bíróság egymillió forint, társára pedig ötszázezer forint pénzbüntetést szabott ki.

A bíróság rendelkezett arról is, hogy amennyiben a vádlottak a kiszabott pénzbüntetés megfizetését elmulasztják, a büntetést fogházban végrehajtandó szabadságvesztésre kell átváltoztatni. A büntetővégzés ellen fellebbezésnek nincs helye, azonban az érdekeltek tárgyalás tartását kérhetik.

A Fővárosi Főügyészség tavaly októberben emelt vádat a DK-s ügyvéd, Czeglédy Csaba és társa ellen, kilenc rendbeli, különleges személyes adattal visszaélés miatt.

Az ügyészség szerint ugyanis Czeglédyék voltak azok,

akik a 2019-es önkormányzati választások előtt nem sokkal nyilvánosságra hozták a Borkai Zsolt volt fideszes győri polgármesterről készült szexuális tartalmú felvételeket. 

A vádirat alapján a különleges személyes adatokat tartalmazó, szexuális tartalmú fénykép-, illetve videó felvételek nyilvánosságra hozatalával a vádlottak jelentős érdeksérelmet okoztak az érintetteknek. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzéssel, az ügyvéddel szemben pénzbüntetést, többszörös visszaeső társával szemben pedig felfüggesztett börtönbüntetést szabjanak ki.

Az ügyészség eredetileg a Pesti Központi Kerületi Bíróságon emelt vádat Czeglédyék ellen, ám a PKKB közölte, hogy a nem fog büntetővégzéssel döntést hozni, mivel álláspontjuk szerint az ügy nem elbírálható így. Később pedig illetékesség hiányában Szombathelyre küldte az ügyet, amely viszont elfogultság miatt adta tovább azt Veszprémbe. 

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 162 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ügyvédek ördöge.
Aztán valahogy mégis kikerült az ügyvédi kamarából.

Borkait és Rákosfalvyt miért nem állították bíróság elé korrupció, hivatali hatalommal való visszaélés, devizabűncselekmények, adócsalás és még 100 egyéb miatt?

Az FMB üzent: El a kezekkel a borkaiktól!

Pontosítsunk: Czeglédy nem az ördög ügyvédje, hanem a cimborája-inasa-kiszolgálója.

Politikusbűnöző.

Majd Szombathelyen szépen megválasztják ezt a bűnözőt.
Szombathelyiek! Székely János püspök urat hallgassátok, ne erre a tolvajra szavazzatok!

Csak épp bíróságok ítélték el többször is, te majom.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés