Az úszószövetség elhatárolódott Borbély Zoltán nyilatkozatától Szilágyi Liliána ügyében

2022. január 15. 7:55
Közleményt adtak ki.

Közleményt adott ki a Magyar Úszó Szövetség, amelyben elhatárolódtak attól a nyilatkozattól, amelyet a Szövetség Fellebbviteli Bizottságának elnöke, Borbély Zoltán tett, írja az Index. Emlékeztettek: a büntetőjogász a Borsnak adott nemrég interjút. Ebben egyebek mellett azt mondta:

szerinte  Szilágyi Liliánának nem kell tartania az apjától és nincs szüksége rendőri védelemre,

mivel az ügyét övező nyilvánosság védelmet biztosít neki. Ilyenkor a nyilvánosság nagyobb védelmet biztosít, mint ha valakit különösen védetté nyilvánítanak. „Elképzelhetetlennek tartom, hogy a jelen helyzetben Szilágyi Zoltán veszélyt jelentene a lányára” – mondta Borbély Zoltán. „Amúgy ez az ügy egy kiváló család tragédiája” – fűzte még hozzá az interjúban.

Ettől a nyilatkozattól határolódott most el a Magyar Úszó Szövetség. Erről már a Blikkhez juttattak el egy közleményt. „A Magyar Úszó Szövetség értetlenül áll dr. Borbély Zoltánnak a mai napon megjelent, Szilágyi Liliána ügyében tett nyilatkozata előtt, miután a Fellebbviteli Bizottság elnökeként ebben az ügyben nem volt jogosult megszólalni a MÚSZ nevében” – írták ebben, hozzátéve:

a Borbély Zoltán által elmondottak semmilyen formában nem tekinthetők a MÚSZ álláspontjának

és megteszik a nyilatkozat miatt szükséges lépéseket a szervezeten belül.

A közleményben arról is írtak, hogy a MÚSZ által felkért vizsgálóbizottság dolgozik az ügyön, de a tagok titoktartási kötelezettséget vállaltak és ennek értelmében még a MÚSZ vezetőinek sem adnak tájékoztatást a vizsgálat lezárultáig. „Ugyanakkor, ígéretünknek megfelelően, amint a bizottság befejezte munkáját, az elkészült, az elnökség által elfogadott jelentésről azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt” – írta a Magyar Úszó Szövetség. Az Index hangsúlyozta: Szilágyi Liliána ügyével kapcsolatban nemrég egy bűnügyi nyelvészt kértek meg arra, hogy elemezze azt a levelet, amelyet az olimpikon úszónő húga, Gerda írt a botrány elején. Véleménye szerint 99 százalék, hogy a lány nem egyedül fogalmazta meg az írást.

Nyitókép: MTI/EPA/Esteban Bib

Összesen 663 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az úszószövetségnek annyi kötelessége van, hogy a vádak kivizsgálásáig is távol tartsa a medencétől azt a személyt, aki ellen ennyire komoly bűncselekményeket tanúsít (!) a saját lánya.

A pakliban tényleg benne van, hogy a lány hazudik, de azt majd utólag tisztázzák egymás között, ahogy akarják, pl. peres úton vagy mittomén.

Nem értem, mit hiperaktívkodik az Úszószövetség az ügyben. Nem az a lényeg, hogy az uszodában történtek-e azok a dolgok, amikkel Liliana vádolja az apját, hanem hogy megtörténtek-e vagy sem.

"Wladár elnök mindenesetre lemondás közeli helyzetbe hozta magát"

Wladárt ki kéne onnan baszni sürgősen. Nem is igazán értem, hogy mi a fenét tüsténtkedik ennyire az ügyben. Valamit rejteget?

Zavaros az, hogy egy tisztségviselő jogász képtelen tartani magát az elemi rendtartási szabályokhoz.

Az én macskámat egy valaha híres úszó nyírta ki. A macska olyan szép és kedves volt, h. a természet szegény ahhoz, h. még egy ilyet teremtsen. A macska egy hétig kínlódott, otthon halt meg., elég drámai volt. Az orvos, akihez később jártunk, a közelben, azt mondta, azért nem altatta el, mert félt, h. otthagyjuk a kis testet.

Tudom, h. egy orvos tévedhet, de itt az alapvető gondosság hiányzott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés