Herczegh Anita: Nem hagyjuk magukra a Covid-árvákat!

2021. december 8. 20:45
Nem hagyjuk magukra a Covid-árvákat, akik számára biztatás, hogy sokan kiállnak mellettük reménytelennek látszó helyzetükben – mondta a köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke Kaposváron szerdán.

Herczegh Anita a keresztény vállalkozókat és cégvezetőket tömörítő ÉrMe Hálózat jótékonysági estjén vett részt. A rendezvényt a koronavírus miatt szüleiket elvesztő gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány javára tartották. Az adománygyűjtéshez csatlakozók nem feledkeznek meg az árvákról, enyhítik fájdalmukat, közösséget vállalnak velük, segítenek a rájuk nehezedő terhek hordozásában – mondta.    

Magyarországon eddig mintegy ezer gyermek vesztette el szüleit a koronavírus-járvány következtében – mondta.    

Herczegh Anita II. János Pál pápát idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy akiknek nagyobb a befolyásuk, mert nagyobb vagyonnal és több szolgáltatással rendelkeznek, érezzék magukat felelősnek a gyengébbekért. Ezt az erkölcsi irányt a keresztény vállalkozók, cégvezetők, így az ÉrMe Hálózat tagjai is magukénak vallhatják – tette hozzá a kuratóriumi elnök.    

A szolidaritás erénye több a jótékonykodásnál

Rámutatott, a szolidaritás erénye még ennél is jóval többről szól, II. János Pál szerint a hit fényében a szolidaritás arra törekszik, hogy felülmúlja önmagát, felöltse a sajátos keresztény vonásokat: a teljes odaadást, a megbocsátást, a kiengesztelődést.    

A szolidaritás rendkívüli erőket mozgat meg bennünk: segít kiteljesedni a felebaráti szeretetben, megnyitja a szívünket, új értelmet ad az életünknek”

– sorolta. Herczegh Anita a Regőczi Alapítványról elmondta, hogy a szervezetet egy somogyi molnárcsalád legkisebb gyermekéről, Regőczi Istvánról nevezték el. .A különleges hivatástudatú katolikus pap nem ismert lehetetlent, nem félt, csak hitt, remélt, szeretett, és életével ebben a járványos időszakban is bizonyítja, mennyi mindent tehetünk egymásért” – jegyezte meg.    

Hozzátette, Regőczi István (1915-2013) különleges dolgokra vállalkozott: hadiárváknak adott menedéket, egyházközséget, gyermekotthont alapított, üldözött zsidókat bujtatott, amerikai katonát mentett, templomokat, kápolnákat emelt, könyveket írt.    

Kaposvár is elsőként lépett

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere azt hangoztatta, hogy a magyarországi Covid-árvákra Áder János államfő és felesége hívta fel a figyelmet a Regőczi Alapítvány létrehozásával. „Óriási kezdeményezés volt, e nélkül nem, vagy csak jóval később vettük volna őket észre” – mondta.    

Felidézte, hogy az alapítvány hírének hallatán kaposvári vállalkozók, polgárok keresték meg, azt kérdezve, hogyan tudnának részesei lenni annak az örömnek, amit a segítségnyújtás jelent. A politikus az árván maradt gyermekek és az őket nevelők problémáját érzékeltetve beszámolt arról, hogy egy nagymama levélben fordult hozzá segítségért, miután neki és a nagypapának három unokáról kell gondoskodnia a szülők halála miatt.    

Jelezte, hogy a város „megtette értük mindazt, amit meg kellett tennie”, ez nem jogi, hanem erkölcsi kötelessége volt.    

Az est keretében árverést rendeztek, ahol húsz tételre licitálhattak a vendégek. A tárgyak között kézműves termékek, műalkotások, élelmiszerek és egyebek mellett utalványok is voltak.

(MTI)

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Nem hagyjuk magukra a Covid-árvákat, akik számára biztatás, hogy sokan kiállnak mellettük reménytelennek látszó helyzetükben"

Senkit sem hagyunk a zútszélén!
Megmencsüka devizahiteleseket!
Eltöröljük a zuzsorázást!
Elszámoltatjuk a korruptbaloldalt!
Börtönbecsukjuk a gyurcsányt!

Nem pofázni adakozni!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés