Nacsa Lőrinc: Az „öncélú szexuális tartalmak” veszélyeztetik a gyermekek lelki épségét

2021. december 3. 11:11
És hazánkban is vetítettek már pedofília iránt érzékenyítő filmet a KDNP-s képviselő szerint.

A gyorsuló világban a gyermekek egyre nagyobb veszélynek vannak kitéve a szexuális témájú médiatartalmak miatt – jelentette ki a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője pénteki, az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában. Nacsa Lőrinc azt mondta: a Magyar LMBT Szövetség kiskorúak számára indított érzékenyítő honlapot, amelyen digitális szakkörökben a gyermekek mindent megtudhatnak például a transzneműségről is.

Nehezményezte, hogy – mint mondta – Hollandiában és Dániában meztelen vendégeket hívtak be tévéműsorokba, ahol gyermekekkel is beszélgettek. A dán vendégek között volt transznemű is, aki arról beszélt a gyermekeknek, hogy „ő nem lány de nem is fiú, hanem kicsit mind a kettő” – tette hozzá.

A KDNP frakciószóvivője közölte: a dán köztévé ennél is tovább ment, 4-8 éveseknek szánt mesébe „egy olyan főhőst kreált, aki a nemi szervével oldja meg kihívásait”, az HBO Go pedig már Magyarországon is mutatott be pedofília iránt érzékenyítő filmet.

Az ilyen és ehhez hasonló „öncélú szexuális tartalmak” veszélyeztetik a gyermekek lelki épségét és fejlődését,

éppen ezért nemet kell mondani rájuk – hangsúlyozta Nacsa Lőrinc. Azt mondta: ezért teszik fel a gyermekvédelmi népszavazáson azt a kérdést, hogy „támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutathassanak be?” A baloldal által „elhallgatott és nem támogatott” népszavazáson közösen választ adhatunk erre a kérdésre is – mondta a KDNP frakciószóvivője. Végezetül arra szólított fel: „Védjük meg gyermekeinket!”.

(MTI, fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés