Mégis elbontják a Nyugati téri felüljárót

2021. november 30. 17:29
A Budapest Fejlesztési Központ a beérkezett jelentkezések alapján múlt héten kiválasztotta azt a 12 tervezőirodát, akik részt vehetnek a Nyugati tér és környéke megújításának tervpályázatán.

A Nyugati pályaudvar felüljárója régóta vitakérdés a várostervezők, városépítészek között. Ahogyan azt a napokban megírtuk, a felüljárót negyven évvel ezelőtt alakították ki az akkor még Marx téren, hogy könnyebbé tegyék a városi közlekedést. Ma már a nyolcvanas évek szemlélete, vagyis az autóközpontú városi szemlélet elavult. Azok, akik elbontanák a felüljárót, egy élhetőbb környezet mellett érvelnek, amiben nem a gépjárműveké az elsőbbség – írta mrg cikkében a PestBuda.hu

A Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa 2019-ben jóvá is hagyta a felüljáró elbontását, azóta visznnt nem volt hír a további lépésekről.

A Budapest Fejlesztési Központ a múlt héten kiválasztotta azt a 12 tervezőirodát, akik részt vehetnek a Nyugati tér és környéke megújításának tervpályázatán. Fürjes Balázs Facebook posztjában jelezte: a pályázat nyertesének a jelenlegi vasútállomás helyett egy kétszintes, átmenő rendszerű központi pályaudvart kell terveznie. Ezzel együtt a pályaudvar környéke is megújul, zöldebb közösségi tér kap helyet a parkoló és a buszforduló helyén.

A pályaudvar megújításának terveit 2022. március 1-ig várja a BFK. Március végén hirdetnek eredményt, a terv a felüljáró területének hasznosítását is tartalmazza majd.

Fotó: PestBuda

Összesen 50 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés