Tizenkét évet kapott a férfi, aki kisbabájuk előtt gyilkolta meg volt élettársát

2021. november 24. 10:23
A táblabíróság négy és fél évvel súlyosította a férfi büntetését.

Jogerősen tizenkét év börtönre ítélt a Győri Ítélőtábla egy férfit, aki 2019-ben tízhónapos közös gyermekük szeme láttára ölte meg volt élettársát – tájékoztatta a Győri Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-t. A táblabíróság négy és fél évvel súlyosította a férfi büntetését – közölték –, azzal, hogy

az emberölést nem minősítette erős felindulásban elkövetettnek.

A férfit kiskorú veszélyeztetése bűntettében is bűnösnek mondta ki a bíróság. A tényállás szerint a vádlott és a sértett évek óta veszekedésekkel terhelt élettársi kapcsolatban éltek, ami egy alkalommal tettlegességig is fajult a férfi részéről. A nő többször, majd 2019 februárjában közös gyermekükkel végleg elköltözött a férfitól, aki ebbe nem tudott belenyugodni.    

A vádlott időközben tudomást szerzett arról, hogy volt élettársa kapcsolatba lépett korábbi barátjával. A férfi meglátogatta a nőt és a fiát február végén, és ismét megpróbálta helyreállítani a kapcsolatukat, de nem járt eredménnyel. Ekkor rátámadt, többször megütötte, majd a szobába menekülő nőt fojtogatta, késsel többször megszúrta. Mindennek szem- és fültanúja volt a tízhónapos kisfiú. A férfi, miután észrevette, hogy a nő meghalt, csitítani kezdte a hangosan síró gyermeket, végül magára hagyta és elmenekült. A nő holttestére és a mellette síró, éhes és szomjas gyermekre másnap találtak rá – ismertették.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés