Medgyessy Péter: Gyurcsány Ferencet jobb embernek hittem

2021. október 11. 9:53
A volt kormányfő szerint Orbán Viktor mindig kulturáltan viselkedett vele, és „nagyon normális embernek” tartja őt.

Interjút adott a Blikknek a 79. születésnapjához közeledő Medgyessy Péter, aki többek között beszélt arról is, hogy van átfedés az őszödi beszéd és az ő D-209-es aktáinak kiszivárogtatói között. A volt miniszterelnök szerint nem csak a Fidesznek, hanem miniszterelnök-jelölti ellenlábasainak is érdekében állhatott a botrány.

Medgyessy az interjúban elmondta: már nem tartja a kapcsolatot Dobrev Klárával, aki miniszterelnöksége idején kampányfőnöke volt, és akiről megjegyezte: nem azonosítja teljesen Gyurcsány Ferenccel. Ugyanakkor hangsúlyozta azt is: „kettejüket el sem lehet vonatkoztatni egymástól”. Gyurcsánnyal kapcsolatban pedig kijelentette: ha csalódást is okozott neki, „néhány betegségtől megmentette”.

Saját magát botcsinálta politikusnak nevezte

„Jobb embernek hittem. Mindazon események, amik 2003 végén és 2004 elején végbementek, abban a Ferinek azért volt sok szerepe” – idézte fel a távozása körüli eseményekkel kapcsolatban.

Saját magát  botcsinálta politikusnak nevezte, ugyanakkor Orbán Viktor kvalitásait kiválónak tartja, a miniszterelnökkel kapcsolatban elmondta azt is:

"Nem örülök annak, amit csinál, ezt sose rejtettem véka alá, nekem más elveim vannak, máshogy gondolkodom dolgokról. De velem szemben mindig nagyon kulturáltan viselkedett, nagyon normális embernek tartom. Örülnék, ha volna egy váltás majd, csak nem nagyon tudom, hogy akik váltják, azok jobbak-e" – fogalmazott az exkormányfő.

Fotó: Földházi Árpád

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Senki se gondolta, hogy gyurcsányi D-209 álnéven besúgó is volt, ugye megyó?

It nagyon nincs mire tippelgetni, ha a Fidesz tudott volna a dologról, nekik már a választás előtt érdekükben állt volna közhírré tenni az ügyet, a választások után már csak annak lehetett, akinek fontos volt MP győzelme. Az időzítés, az őszödi beszéd kiszivárogtatásának időzítéséhez hasonlóan mindent elárul.

Orbán egy úriember.
Pl. Minden egyes vesztes választás után azonnal gratulált a győztesnek, még a 2002-es és 2006-os végletekig feszitett hangulatban is.

Vessük ezt össze a Moslékkal.
Talán Mesterházy volt az utolsó (!), aki gratulált Orbánnak, azóta ZÉRÓ, sőt több esetben azzal kezdték a keserű vesztesek, hogy közölték: NEM gratulálnak...

Gyurcsány fedés nélkül dolgozott az igazhitű gazemberekért. A jutalmán látszik.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés