Menczer: A kormány megvédi a rezsicsökkentés eredményeit

2021. október 8. 18:02
„A baloldalt, Gyurcsány Ferencet és Brüsszelt meg kell akadályozni abban, hogy emeljék a rezsit” – fogalmazott az államtitkár.

Sok európai ország „nyögi a megemelkedett rezsiárakat”, a magyar kormány azonban megvédi a rezsicsökkentés eredményeit – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebook-oldalára pénteken feltöltött videójában. Menczer Tamás azt mondta: ha viszont

Gyurcsány Ferenc vezetésével visszajönne a baloldal, akkor ismét emelnék a rezsit és bevezetnék a brüsszeli klímaadót”.

Ezt Szél Bernadett független képviselő a Facebookon le is írta – mutatott rá az államtitkár, idézve a bejegyzést: „a legnagyobb kibocsátó közlekedési és lakossági szektort is bevonjuk a kibocsátás-kereskedelmi rendszerbe”. Menczer Tamás azt mondta: bár ez „brüsszeliül” van, magyarul azt jelenti, hogy megadóztatják a lakosságot, új adót vetnek ki az emberekre. Tagadják, de valójában erről van szó – közölte. Vagyis akinek lakása, háza, autója van, az fizetni fog - tette hozzá.

Ezt nem engedhetjük. A baloldalt, Gyurcsány Ferencet és Brüsszelt meg kell akadályozni abban, hogy emeljék a rezsit és bevezessék a brüsszeli klímaadót”

– fogalmazott.

A magyar kormány álláspontja egyértelmű: a klímavédelem árát ne a magyar emberekkel fizettessék meg, hanem „a nagy klímaromboló cégekkel” – mondta az államtitkár.

(MTI)

Nyitókép: Ficsor Márton

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés