Rossz homokot kaptak a villamosok

2021. október 6. 13:55

VEKE
Facebook
A BKK százmilliókat akar elkölteni arra, hogy visszacsábítsa az utasokat, felelőtlenség hallgatni.

„Ma hajnalban leállt a 4-6-os villamos a Nagykörúton, a járműveket visszarendelték a kocsiszínbe. Az üzem így teljes pótlással indult, majd a dél-budai végállomások és a Blaha Lujza tér között jártak a villamosok. A járműveket csak fokozatosan engedték vissza a forgalomba, az üzemet csak dél körülre sikerült helyreállítani. A kormánymédia természetesen rendszerhalált kiabál egyből, pedig információnk szerint csak egy banális hülyeség történt.

Nézzük a részleteket:

A BKV Hungária kocsiszínébe, a Combinok állomáshelyére rossz homokszállítmány érkezett a múlt héten. A homok segít a járműveknek a fékezésben csúszós pálya esetén. Ez nem akármilyen homok, a kerék-sín acél-acél kapcsolathoz van tervezve az összetétele és a szemcsemérete. Ez utóbbival volt a probléma, túl finom volt, ami nedvesség hatására könnyebben összetapad. Ezt észlelték és kicseréltették a szállítmányt a szállítóval, de addigra a villamosok már fel lettek vele töltve. A Combinokba gépi homoktöltő rendszerrel töltik a homokot, nem lapáttal, így a bent levő anyagot kiszedni csak alulról kipiszkálással lehet, ezért ezt a hasonló esetekben mindig hanyagolták. Majd kifogy belőle és felülről rátöltik az újabbat.

Most is ezt tették, de sajnos nem fogyott el a homok időben és a ma hajnali esőben a nedvesség megtette a hatását, a fékhatás nem volt elég, több járművezető csúszkálásra panaszkodott. Közülük többen is azzal fenyegetőztek, hogy ezzel a fékhatással ők nem közlekednek tovább. A műszak már hajnali öt óra körül visszarendelte a kocsikat, mert első a biztonság és megkezdték a régi homok kipiszkálását a kocsikból. Óránként kb. eggyel tudnak végezni. Addig a BKK pótol, a már bejáratott protokoll szerint. Sajnos a Nagykörúton az ilyesmire a balesetek miatt sűrűn kerül sor.

Ahol súlyos hibát látunk, az megint a kommunikáció. Még most (12:00) sem közöltek az illetékesek semmit a fennakadás valódi okairól, így tág teret adva a közösségi közlekedés gyalázásának. Amikor a BKK százmilliókat akar elkölteni arra, hogy visszacsábítsa az utasokat, akkor különös felelőtlenség hallgatni, mert egyetlen ilyen alkalom is halomra dönti hónapok gondosan felépített népszerűsítési kampányát. Az utasok ilyenkor kiadják a mérgüket, és a politikai trollok erre rá tudnak repülni. Meg is tették. Ezért kell felelősöket keresni, aki pedig a biztonság miatt visszarendelte a villamosokat átvizsgálásra, azt ki kell tüntetni.

Frissítés:

A BKV 12:50 körül ismerte el az ügyet. Nyilvánvalóan a VEKE posztjának hatására.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 47 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A homokosok már Karácsony hitelességét is tönkreteszik.

,,Rossz homokot kaptak a villamosok,,

Nem volt az rossz, csak rossz címre vitték.
Karácsony Gergely Szilveszternek kellett volna vinni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés