Robbanás volt a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek

2021. szeptember 20. 20:24
Robbanás történt hétfő délután a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek, négy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.
Eddig tisztázatlan okból robbanás történt a kiskörei vízerőműben

– közölte Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az Országos Mentőszolgálat hétfő esti közlése szerint négy súlyos és négy könnyű sérültje van az üzemi balesetnek.

Győrfi Pál elmondta:

a helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket;

őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállítottak kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat. Nagy Csaba elmondta, az önkormányzati és a hivatásos tűzoltók öt járművel érkeztek a helyszínre, az alagsorból négy embert kimenekítettek és átadták őket a mentőknek.

Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán közölte: „üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát”. A katasztrófavédelem vizsgálja, hogy mi okozhatta a robbanást.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Lehet, hogy két vízkezelő szert ( pl. hipoklorit és egy sav) kevertek össze véletlenül. Az ilyenkor hevesen felszabaduló klór égéshez hasonló tüneteket okozhat. ( Nem volt tűz, ezt még az elején mondták.)

Az szerintem súlyos trehányság/"takarékosság" volt. Nem mosták ki eléggé a zagyot, így az túlságosan lúgossá vált, ez okozta az átszakadáskor a veszélyes marásokat. Ha leviszik a pH-t 10 környékéra, az csak kínos, de nem halálos.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés