Robbanás volt a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek

2021. szeptember 20. 20:24

Robbanás történt hétfő délután a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek, négy férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.

2021. szeptember 20. 20:24
null
Eddig tisztázatlan okból robbanás történt a kiskörei vízerőműben

– közölte Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az Országos Mentőszolgálat hétfő esti közlése szerint négy súlyos és négy könnyű sérültje van az üzemi balesetnek.

Győrfi Pál elmondta:

a helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket;

őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállítottak kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat. Nagy Csaba elmondta, az önkormányzati és a hivatásos tűzoltók öt járművel érkeztek a helyszínre, az alagsorból négy embert kimenekítettek és átadták őket a mentőknek.

Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán közölte: „üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát”. A katasztrófavédelem vizsgálja, hogy mi okozhatta a robbanást.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó cikkek

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ati Papa
2021. szeptember 21. 13:41
Régmúlt homályába vesző történet ( 70-es, vagy 80-as évek ) . A BVK-ban ( Kazincbarcika )történt, hogy a Vízelőkészítő II. üzem szűrőházában robbanás volt. Az egész gyár azon röhögött, hogy a víz felrobbant és most már a tyukszar következik. A dolog nem volt azért annyira humoros, mert az elég tágas helyiség plafon alatti téglasora világgá repült és a benne lévő üzemvezetői iroda romba dőlt. Az üzemvezető úgy maradt életben, hogy valami miatt pár perccel azelőtt kiment az épületből. Valami olyasmit derített ki a vizsgálat, hogy műszaki hiányosság miatt a vízüzemet a PO (acetilén) üzemmel összekötő csővezetékben acetilén gáz került és azt robbantotta fel a szivattyú.
Gregorius
2021. szeptember 21. 09:06
Lehet, hogy két vízkezelő szert ( pl. hipoklorit és egy sav) kevertek össze véletlenül. Az ilyenkor hevesen felszabaduló klór égéshez hasonló tüneteket okozhat. ( Nem volt tűz, ezt még az elején mondták.)
files32
2021. szeptember 21. 07:57
Veszélyes a gáz grillen halat sütni.
bagira
2021. szeptember 21. 05:28
Moslék koalíció magára vonja a figyelmet veszélyes fenyegetésekkel szabotázs is levegőben kering gyanú árnyéka vetődik . Képesek az országot feljelenteni , az emberek életével játszanak vakcinákról terjesztett álhírekkel , eddig ott okoznak kárt ahol tudnak , saját magukat keverik gyanúba , bosszúállók az eus pénzekkel kapcsolatban , közben bezsebelik a nép elöl , kártékonyak mindenhol ott settenkednek minden eszközt bevetnek a hatalomért Dobrev kijelentette . Valahogy kételkedés felmerül , nyári nagy melegben gáz keletkezik , de egy hónapja olyan hűvös van hogy majdnem fűteni kell . Az állami -magán vagyonok védelmére nagyobb figyelmet . Vizsgálat kideríti mi történt. Ne felejtsük el a vörösiszap történetét 10 ember belehalt óriási vagyoni kár , egy két mókus kapott enye-benyét megúszták . Semmi anyagi felelősségre vonás , Vagy Bajnai esete a liba ügy 9 ember élete ment rá , de főkolompos még a bokáját se ütötte meg , becsülete tiszta mosásáról szóló bírósági papírt vígan lobogtatja , mszp-szdsz árnyéka .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik