Donald Trump: Hiányzom már?

2021. augusztus 13. 21:57
A volt amerikai elnök bírálta az Afganisztánban utóda, Joe Biden által hagyott „tragikus zűrzavart”.

Donald Trump korábbi amerikai elnök pénteken nyilvánosan is elítélte utódja, Joe Biden válságkezelését Afganisztánban. Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt, pénteken a felkelők elfoglalták Kandahart, az ország második legnagyobb városát, valamint az iráni határhoz közeli Heratot és a Khaultól délre eső utat, a hétvégére pedig körbezárták Ghazn-t is. A humanitárius katasztrófa elkerülhetetlennek látszik, elkezdődött a nyugati nagykövetségek evakuálása is.

Trump: Kezdek már hiányozni?

Tragikus a zűrzavar Afganisztánban, teljesen nyitott a határ, megtört az ellenőrzés, a bűnözés rekordszinten, az olaj ára az egekben, emelkedő infláció, és az egész világ kihasználja ezt – kezdek már hiányozni?”

 írta rövid közleményében.

Trump kormányzásának idején az Egyesült Államok kilépett az ázsiai országban folyó fegyveres konfliktusból

Még a Donald Trump adminisztráció kezdeményezte a tálibokkal folytatott tárgyalásokat, melyek nyomán az Egyesült Államok kilépett az ázsiai országban folyó fegyveres konfliktusból. A tálibok előretörésének sebessége azonban megrázta az ameriikai külögy tisztviselőit három héttel a Joe Biden elnök által augusztus 31-ben meghatározott, a teljes kivonulást rögzítő határidő előtt.

Biden többször is elmondta, hogy nem sajnálja, hogy az Egyesült Államok otthagyja Afganisztánt.

A britek kizárták a katonai megoldás lehetőségét

Boris Johnson brit miniszterelnök pénteken kizárta a katonai megoldás lehetőségét a radikális iszlamista tálibok megerősödésének megakadályozására Afganisztánban. A kormány különleges helyzetekben összehívott tanácskozó testületének (COBRA) ülését követően megerősítette, hogy a következő napokban hazaszállítják a brit nagykövetség alkalmazottjait is az afgán fővárosból, Kabulból.

A brit kormányfő újságíróknak nyilatkozva hangsúlyozta:

a történtek elkerülhetetlen logikus következményei Joe Biden amerikai elnök azon döntésének, hogy szeptemberig befejezik az amerikai csapatkivonást”.    

Johnson közölte: „Nagy-Britannia továbbra is együttműködik a nemzetközi partnerekkel annak megakadályozása érdekében, hogy Afganisztán ismét a nemzetközi terrorizmus táptalaja legyen”. Mindazonáltal elismerte, hogy nem tudtak megoldást elérni a harcmezőn. „Nyilvánvalóan nagyon nehéz, de mégis úgy gondolom, hogy az Egyesült Királyság rendkívül büszke lehet arra, amit Afganisztánban véghezvitt az elmúlt húsz évben” – fogalmazott.

A brit miniszterelnök nyilatkozatát az alábbi videóban tekintheti meg:

(MTI, The Daily Mail)Nyitókép: Mustafa Kamaci / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Összesen 77 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Emberek, a mocskos baloldal elkezdte az Orbán gyerekét buzizni. Márky-Zay, Telex, meg itt fennebb a Genus nevű tróger állat. Korábban is kezdték hinteni a hazugságot.
Kérlek benneteket, hogy minden kommentár nélkül töröljétek a Mandiról azokat, akik ezt az aljas támadást intézik a családjaink ellen.
MINDEN KOMMENTÁR NÉLKÜL, tehát arra kérlek benneteket, hogy az ilyen hozzászólásokat azonnal X-eljétek ki.
Magam ezzel a Genussal kezdtem, de a továbbiakban mindenkit X-elek, aki buzizza Az Orán gyerekét. Ennél szemetebb támadást, mint a családtagokat bántani, nem tudok elképzelni.
Ez már a "Hetedíziglen bosszút állok" lenne, vagy csak politikai támadás?

Amúgy a világ hülyesége, amit a Biden csinált Afganisztánnal. Kb. mint amit a Hollandok csináltak Srebrenicában. De sajnos ez még sokkal nagyobbat fog szólni.

Számít: most és itt ezzel a dologgal a galíciaiak kinyilvánították, hogy hetedíziglen büntetnek minket.

Nem kell velük foglalkozni, ha látják, hogy idegesít, erre élveznek és szeretnek mocsokságokra élvezni.
De, ami a Biden nevű Rothscild-kapcarongyot illeti, ő az amerikai elnökök féregspirálján eddig a legalsók között, a Clintonok, a dabljú W.-s Bush gyerek mellett foglal helyet.

Dennis Prager, Amerika egyik legismertebb rádiósa:
"Az Egyesült Államokban megkezdődött a polgárháború..."
A Rothschild and Co. mocsokállam csak akkor reménykedhet menekülésre, életben maradásra, ha tovább rejtőzködik és nem bújik elő 3 méter magas, saját szögesdrótos Auschwitz-kerítése mögül.
Tehát: az USA-polgárháború kiterjesztése, szétszórása mindenhol, ahol fehér civilizáció létezik, hogy ez a civilizáció úgy legyen lekötve:
eszébe ne jusson Rothschildokat felkutatni, keresni.
Ezért a gazdaállammal szétromboltatott Irak és az arabtavaszos területek után...
szétszórni a kitervelten menekülővé züllesztett afganisztáni milliókat Európában.

Trump is látta, hogy 20 év után sincsenek komoly eredmények és elkezdett tárgyalni a talibanokkal. Lehet, hogy a kezében jobban működött volna a hírszerzés, tehát nem lett volna ilyen gyors összeomlás. Igazából egy realista látja azt, hogy egy félig-meddig törzsi társadalmat nem lehet pár év alatt demokráciává alakítani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés