Esztergomban leszakadt az ég, villámárvíz öntötte el a várost

2021. augusztus 05. 19:26

Hirtelen égszakadás miatt bokáig érő víz hömpölygött Esztergom utcáin, a villámárvíz érintette az MCC Feszt helyszínét is.

2021. augusztus 05. 19:26
null

Kora este is több helyszínen dolgoztak a tűzoltók a heves zivatarok okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivő-helyettese az MTI-vel. Dóka Imre kifejtette: országszerte több mint száz riasztást kaptak, jellemzően leszakadt faágak, kidőlt fák miatt. A legtöbbször Békés és Csongrád-Csanád megyében kérték a tűzoltók segítségét, de számos bejelentést kaptak Hajdú-Bihar megyéből is.    

Példaként említette, hogy Orosházán egy horgászház tetejét szakította le a szél, míg a Hajdú-Bihar megyei Komádiban több ház teteje is megrongálódott a viharos erejű szélben.   

Békés és Csongrád-Csanád megyében több településen átmenetileg áramkimaradás is volt, de mostanra helyreállt a szolgáltatás. 

A Dunántúlon is leszakadt az ég

Este már inkább csak az Alföld és Északi-középhegység keleti területein fordulhatnak elő zivatarok, késő este pedig megszűnnek, illetve kivonulnak az országból. A legvalószínűbb kísérőjelenség az intenzív csapadék lesz, de jégeső és átmeneti szélerősödés, esetleg viharos lökés sem zárható ki.    

Péntek napközben (főként délután) az északkeleti megyékben, illetve a Dunántúl északi és középső tájain alakulhat ki elszórt jelleggel zivatar, de ezek erőssége már jóval elmarad a csütörtökitől – jegyezték meg. 

(MTI)

Fotó: Máthé Zoltán/MTI/MTVA

Kapcsolódó cikkek

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuckos
2021. augusztus 06. 03:44
És ehhez mit szól Jurák Kata?
Csomorkany
2021. augusztus 05. 22:38
Mondjuk csak a szokásos. Tavaly is volt egy ilyen nap. Be van az a város szorítva a Pilis és a Duna közé.
wrfri
2021. augusztus 05. 21:55
Isten tüntet Tucker Carlson fellépése ellen. Ennyi.
Dorset Naga
2021. augusztus 05. 20:50
Velencén is esett, töltődött a tó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik