Magyarország ad otthont a Bocuse d'Or európai döntőjének!

2021. július 30. 14:24
A hírt Szenkirályi Alexandra és Guller Zoltán jelentette be.

Magyarország újabb nemzetközi esemény házigazdája lesz, 2022 márciusában otthont ad a Bocuse d'Or európai döntőjének – jelentette be Szenkirályi Alexandra kormányszóvivő és Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója.

Szentkirályi Alexandra az MTÜ videójában hangsúlyozta: Európa legrangosabb főzőversenye az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára. "Megtisztelő, hogy mi adhatunk helyet a Bocuse d'Or európai döntőjének" - mondta.    A Magyar Turisztikai Ügynökség pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelték: Európa legkiválóbb séfjei 2016 után ismét Magyarországon találkoznak, az eseményen 20 ország képviselője versenyez majd azért, hogy kvalifikálja magát a 2023-as lyoni világdöntőbe.   

„A budapesti európai döntő során ismét megismerhet hazai alapanyagokat a nagyközönség, ami páratlan lehetőség arra, hogy megerősítsük pozíciónkat a világ kulináris térképén. A Bocuse d'Or, Európa legrangosabb főzőversenyeként az egyik legnagyobb turisztikai reklámot is jelenti Magyarország számára, olyan élményekkel gazdagítja az ide látogatókat, amelyekért a jövőben visszatérnek majd”  – olvasható a közleményben.   

A rendezvény újabb segítség a bajba került budapesti turizmus újraindításában” – jegyezte meg Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója. Az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómiai élet jelentős fejlődésen ment keresztül, nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket ért el. Minden esély megvan arra, hogy Széll Tamás győzelme után a hazai versenyen újabb magyar mutatkozzon be az európai mezőnyben – írták.  Az eseményhez kapcsolódó videó a www.youtube.com/watch?v=P1EwJIYpBCw linken megtekinthető.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bátrak, hogy ekkora diktatúrába idemerészkednek:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés