A Momentum ex-DK-s képviselője elbocsátásokkal kampányol

2021. július 18. 17:36
Szarvas Koppány Bendegúz, a Momentum ex-DK-s józsefvárosi önkormányzati képviselője elbocsátásokat ígér, ha a baloldal kerül kormányra 2022-ben.

Sára Botond, a korábbi polgármester július 14-én osztott meg egy bejegyzést, amely a baloldal eddigi teljesítményére világít rá. A poszt szerint a baloldal adókat akar emelni; embereket bocsát el; óvodát zárat be; veszélyeztette a közétkeztetést; és elvette a gyerekektől a nyári balatoni táborozás lehetőségét. Ezzel szemben – a bejegyzés szerint – a kormány családi adókedvezményt biztosít; megemelte a CSED, GYED összegét; otthonteremtési programot indított; növeli a bölcsődei férőhelyeket; támogatja a gyermekétkeztetés; és nyári táborokat szervez gyerekeknek.

„Nahát, a Grundbalatont a kormány szervezte? Nem is tudtam” – írta erre Szarvas Koppány Bendegúz megfeledkezve arról, hogy az Erzsébet táborokat szervezi a kormány. A többi meg igazából a Pikó-féle kerületvezetés korrupcióellenes tevékenységének fideszes félreértelmezése – tette hozzá, kiemelve a gyermekétkeztetést, amely szerinte nem veszélyeztetve volt, hanem olcsóbb és jobb minőségű lett, mint a „korrupt fideszes gyakorlat” által korábban biztosított verzió. Kérdés, hogy akkor miért volt szükség jogszerűség teljes mellőzésére a közétkeztetőváltás sebtiben meghozott döntésekor, ami miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság 50 millióra bírságolta az önkormányzatot. A momentumos képviselő ezen felül kiemelte:   

Amúgy azt is megígérhetem, hogy 2022 után kormányra kerülve még több embert bocsát el a baloldal minimum”

– ez viszont – szerinte – a kormányzati szektor minőségi javulását fogja eredményezni.

Kicsoda Szarvas Koppány Bendegúz?

Szarvas Koppány Bendegúz – aki ellen peres eljárás folyik hivatalos személy elleni erőszak vádjával – többször is aggályos módon fejtette ki véleményét Facebook közösségi oldalon. Emlékezetes eset volt, amikor lámpavason látta volna azokat, akik nem értenek vele egyet, máskor meg arról elmélkedett, hogy a békés tüntetések alternatívájaként vérnek kellene folynia. Emellett, érdekes adalék, hogy a DK ifjúsági tagozatának is az elnöke volt, 2012 és 2015 között.

Nyitókép: Szarvas Koppány Bendegúz Facebook oldala

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És akkor ezekre kellene lecserélni az Orbán-kormányt? EZEKRE?!?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés