Obama tanácsadója az izraeli receptet javasolja Orbán elmozdítására

2021. június 21. 19:17
Trump legyőzése 2020-ban, Netanjahué 2021-ben és Orbáné 2022-ben nem oldaná meg a demokrácia problémáit, de igen nagyszerű volna – írta ki Twitterre Obama elnök volt tanácsadója. 

„Trump legyőzése 2020-ban, Netanjahué 2021-ben és Orbáné 2022-ben nem oldaná meg a demokrácia problémáit, de igen nagyszerű volna” – írta Twitteren Ben Rhodes Az amerikai progresszív politikai elemző elnöki tanácsadóként tevékenykedett Barack Obama idején, azóta pedig számos felületen és a közösségi médiában elemzi a világ eseményeit.

Rhodes pár napja a momentumos Cseh Katalin egyik bejegyzését osztotta meg közösségi oldalán azt a „nagyszerű” jelzővel látva el. 
Egy lecke Izraelből: a demokrata normákat és intézményeket veszélyeztető autokraták legyőzéséhez az ellenzéknek egy nagy sátor alatt kell egyesülnie.

Izrael esetében ez még Lapidot is kompromisszumkötésre vette rá abban, hogy ki legyen az első miniszterelnök, valamint annak a fontosságát is megértette, hogy először ki kell tennie Bibit” – írta elemzésében Rhodes, aki úgy véli, „ez a stratégia a világ más pontjain is bevett és szükséges”, majd hazánkat hozta fel példaként. 

„Magyarországon az ellenzéki pártok megegyeztek, hogy félreteszik a különbségeket, és egyesülnek a jövő évi választáson, hogy kiűzzék Netanjahu cimboráját, és korrupt társát, a nacionalista autokratát: Orbán Viktort” – olvasható Rhodes oldalán, melyet a Jerusalem Post nyomán a Neokohn idézett.

Fotó: Cheriss May / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 165 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beleszólni a magyar belpolitikába, rágalmazásokkal, a demokrácia hiányának szajkózásával, választási csalások tömegével erre fáj a fogatok, mi?
Na abból nem esztek!

Te rendben lévőnek tartod, hogy az USA döntse el, hogy ki kormányoz Magyarországon? Nektek mindig szükségetek van egy hátsó fertályra, amit nyalhattok?

"Trump legyőzése 2020-ban, Netanjahué 2021-ben és Orbáné 2022-ben nem oldaná meg a demokrácia problémáit, de igen nagyszerű volna – írta ki Twitterre Obama elnök volt tanácsadója."

Jah, nem oldana meg semmit, de a beteg buzi libsi lelketeknek jót tenne.

Várjad meg a végét / Mindhárom említett országban /!...Mert az nevet, aki utoljára nevet!

„Magyarországon az ellenzéki pártok megegyeztek, hogy félreteszik a különbségeket, és egyesülnek a jövő évi választáson" a rég elhunyt halottakkal is , mint itt a demokrácia hazájában, ahol ezzel sikerült Trump elnök leváltása.

Aha. Szóval nem is titkolod, hogy egy kollaboráns vagy.
Idegen érdekeket képviselsz. Ezt nevezik hazaárulásnak.

De azért keresd elő a tiedet és helyezd készenlétbe. Hátha valakik úgy gondolják, hogy a jogállam időszakos felfüggesztésének gondolata nem is olyan rossz ötlet. És amit nem tettek meg 1990-ben, azt most megteszik a még meglévőkkel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés