A Tabán felé szökellt a Dunából kiúszó szarvas

2021. június 17. 20:31

Gímszarvas úszott a Dunában a hét elején – írta a Nimród Vadászújság a közösségi oldalán.

2021. június 17. 20:31
null

Gímszarvas úszott a Dunában Budapestben, kapták a lakossági bejelentést a hét elején a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai.

 

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai, lakossági bejelentésre reagálva, egy gímszarvasra lettek figyelmesek Budapesten, a Dunában. A sérült, riadt bikát a budai oldalon, a Bem József tér kikötőjében pillantották meg először a vízirendőrök. A budai oldal irányába terelték a szarvast. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tevékenység irányítói a rakparton részleges közlekedési zárást rendeltek el. Szakaszonként megállították a forgalmat, mert a szarvas – egy esetben – az autókhoz is közel került. A szarvas az Erzsébet hidat elhagyva, a Tabán városrész irányába elszaladt – nyilatkozta dr. Fülöp Tibor r. alezredes víziközlekedési osztályvezető.

Fotó: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2021. július 24. 09:46
A vadon harcművészei c. sorozatban láttam egy farkas vs. jávorszarvas akciót egy tóban. Ott mondták, hogy a jávorszarvas kiválóan úszik, a vízben 15 km/h sebességgel képes haladni. Az azért nem gyenge.
Friedrich Ferdinand von Beust
2021. július 09. 14:09
Gímszarvas legelőt a Tabánba!
annamanna
2021. június 18. 12:16
"Egy csapatnyi vaddisznó zsákmányul ejtette egy nő megpakolt bevásárlószatyrát egy Rómához közeli élelmiszeráruház parkolójában (...) a négy felnőtt és két fiatal vaddisznó megkörnyékezi az asszonyt, aki hiába próbál menekülni, végül kénytelen a földre dobni a bevásárlószatyrát, amelyet az állatok azonnal megrohamoznak (...) A kisebb példányok ott helyben nekiálltak lakmározni a zsákmányból, a nagyobbak felkapták, amit értek és elfutottak. Róma polgármestere tavaly októberben nyomozást rendelt el, miután a rendőrök végeztek egy vaddisznócsaláddal egy Vatikánhoz közeli játszótéren. (...) Az elmúlt években az olaszországi gazdák felszólaltak a földjeiket feldúló és halálos kimenetelű közúti baleseteket okozó vaddisznók miatt. Olaszországban évente átlagosan 10 ezer közúti balesetért felelősek a vaddisznók. Az állatokat egyre gyakrabban látni, ahogy a szemétben kotorásznak a városi területeken és volt arra példa, hogy emberek sérültek vagy haltak meg vaddisznótámadás miatt. Becslések szerint kétmillió vaddisznó kóborol Olaszországban, ahol kilövésük népszerű időtöltésnek számít." https://24.hu/kulfold/2021/05/14/vaddiszno-roma-rabol/ "Vaddisznócsalád költözött a lengyelországi Gdansk egyik lakótelepének parkjába, alig pár méterre több száz ember lakhelyétől. Míg a lakosok egy része fél a vadállatoktól, addig mások etetik őket. A koca és kilenc kicsinye egy fa alatt él a nap nagy részét alvással töltve." https://hu.euronews.com/2018/07/20/vaddisznok-a-lakotelepen "Hongkong ugyanakkor egy másfajta disznóhelyzetben is érintett. A felhőkarcolókkal teli nyüzsgő nagyváros körüli szubtrópusi hegyekben és parkokban elszaporodtak a vaddisznók, az állatok pedig rendszeresen bejárnak a városba. Az eurázsiai vaddisznók nyugodtan sétálgatnak a forgalmas utak mellett, korzóznak a tengerparti strandokon, de a város nemzetközi repterének aszfaltját is érdeklődve szaglásszák. Az állatok igazi turistalátványosságnak számítanak - azonban a vaddisznóészlelések száma pár év alatt megduplázódott Hongkongban, és a bejelentett balesetek is emelkedtek, ezért a hatóságok a veszélyesebb egyedek elaltatását tervezik. A helyiek közül ezzel nem mindenki ért egyet." https://hu.euronews.com/2019/02/04/tul-sok-a-vaddiszno-hongkongban
Cassi
2021. június 18. 10:07
Mindenki panaszkodott, hogy nem jönnek Pestre a vidéki turisták, hát most itt van egy. Még a fürdést sem hagyta ki.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik