Fidesz vs. társadalom

2021. június 16. 14:42

Lakner Dávid
Magyar Hang
A Fidesz–KDNP az itt megjelent tizen- és huszonévesek életének megnehezítéséről döntött kedden.

„A melegellenes részek viszont nemcsak hogy aljasak és uszítóak, de, ahogy Perintfalvi Rita is felhívta rá a figyelmet, hátráltathatják a pedofil ügyek feltárását. Merthogy könnyebben lesz olyanokból is szexuális bűnelkövető, akiknek kiskoruktól el kell fojtaniuk, hogy a saját nemükhöz vonzódnak. (Tehát nem a felvállalás, hanem az elfojtás a kártékony.) Mindehhez hozzájön, hogy a melegellenes indulatkeltésnek társadalmi támogatottsága sincs, hiába sugallják az ellenkezőjét a kormánypárti megszólalók. Az IPSOS 2021 közvélemény-kutatás mutatta ki: »a magyarok 59%-a szerint azonos jogokat kell biztosítani az örökbefogadás területén az azonos nemű pároknak, 60%-uk szerint pedig az azonos nemű párok ugyanolyan jó szülők, mint a különböző neműek.«

A törvénymódosítás társadalmi elutasítottságát mutatta a hétfő esti, jelentős részvétellel megtartott tüntetés is. Fiatalok ezrei mentek ki a Kossuth térre, elutasítva a gyerekbántalmazók és a melegek, transzneműek összemosását. Akármekkora hévvel is mantrázza Szánthó Miklós az Amerikából importált genderellenes propagandát (aminek Magyarországon nincs sok relevanciája), a helyzet az, hogy a Fidesz–KDNP az itt megjelent tizen- és huszonévesek életének megnehezítéséről döntött kedden. Amivel persze nemcsak nekik, hanem egy egész országnak lesz rosszabb.

Attól viszont óvnék, hogy a törvény megszavazása miatt elkeseredetten mantrázzuk: itt nem érdemes megmaradni. Bár sokan teszik, de Magyarországot nem azonosíthatjuk a melegellenes törvényt megszavazó 157 emberrel. Sem azzal a még szűkebb körrel, akik ezt kiagyalták és keresztülvitték. Ha például számolgatunk, a hétfőn tüntető tízezrek egyértelműen többen voltak. Nem beszélve azokról, akik velük értenek egyet. És akikről a fentebbi IPSOS-kutatás is beszámolt. Harcolni kellett az országért az elmúlt évszázadokban, és így kell tenni ezután is. Például azokért a fiatalokért, akik hétfőn kiálltak magukért és egymásért, egy boldogabb és elfogadóbb országért.

És így a végére az annyit emlegetett, gyerekekre káros propagandáról is essen szó. Valóban vállalhatatlan, hogy akárhányszor elindítanak a kicsiknek valami Youtube-rajzfilmet, nekik előtte végig kell hallgatniuk Kőszegi Ákos hangján, hogy „most Soros György producer újraindítaná A Gyurcsány Show-t, ugyanazzal a szereposztással.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 98 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Elég már buzi propagandából.

"könnyebben lesz olyanokból is szexuális bűnelkövető, akiknek kiskoruktól el kell fojtaniuk, hogy a saját nemükhöz vonzódnak"

A zsidó megoldás nem spekulál sokat:
Moshe Maya rabbi az izraeli parlamentben leszögezte: a Halakha törvénye szerint a homoszexualitás büntetése: halál.
Forrás: Ze'ev Chafets: Real Torah Judaism, The Jerusalem Report, 1996. január 25, 18.old.

"A Halakha (a zsidó törvény) megszabja, hogy a leszbikust nem kell halállal büntetni, mint a férfi homoszexuálist, sőt még pappal is köthet házasságot. Viszont tettéért fegyelmi büntetés jár: megkorbácsolás."
Forrás: Maurice Lamm: The Jewish Way of Love and Marriage (A szerelem és a házasság zsidó módja), Harper, 1980, 67.old.

Es ez a fazon volt nemrég még a mandiner munkatársa...

... na kb. ilyen "jobboldalt" szeretne magának kreálni a ballib.

(Hemzseg az írás a hazugságoktól és csúsztatásoktól amúgy...)

Nekem pl. rendszeresen Dobrev-DK reklámot tol az arcomba a youtube.

Megy a nyavalygás a homoszexuálisok diszkriminálásáról és ehhez hasonló képzelődésekről.

Miről szól a törvény? "Az Mt tv. módosítása biztosítja, hogy azt a műsorszámot, amelynek meghatározó eleme a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérésnek, a nem megváltoztatásának, valamint a homoszexualitásnak a népszerűsítése, megjelenítése, illetve a szexualitás öncélú ábrázolása, azt V. kategóriába kell sorolni. A javaslat következtében a reklámokat is a törvény szerinti kategóriába kell sorolni."

Hogy szól a törvénymódosítás szövege? "... tilos tizennyolc éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg."

Az "öncélúan ábrázolja" és a "népszerűsíti, jeleníti meg" kitételek nyilvánvalóan arra utalnak, hogy a művészeti alkotások nem tartoznak ebbe a körbe, a vitatott alkotások pedig este tíz után mutathatók be.

Továbbá: „A tanulók részére a szexuális kultúráról, a nemi életről, a nemi irányultságról, valamint a szexuális fejlődésről szóló foglalkozás megtartása során különösen figyelemmel kell lenni az Alaptörvény XVI. cikk (1) bekezdésében foglaltakra. E foglalkozások nem irányulhatnak a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítésére.”

„A nevelési-oktatási intézmény saját pedagógus munkakörben foglalkoztatott alkalmazottján és az intézményben iskola-egészségügyi szolgálatot ellátó szakemberen és az intézménnyel kötött együttműködési megállapodással rendelkező állami szerven kívül más személy vagy szervezet tanórai vagy egyéb, tanulók részére tartott foglalkozás keretében szexuális kultúrával, nemi élettel, nemi irányultsággal, szexuális fejlődéssel, a kábítószer fogyasztás káros hatásaival, az internet veszélyeivel és egyéb testi és szellemi egészségfejlesztéssel kapcsolatos foglalkozást ... csak akkor tarthat, ha jogszabályban kijelölt szerv nyilvántartásba vette.”

Miről szól tehát a törvénymódosítás? Korlátozza az olyan tartalom elérhetőségét a 18 éven aluliak számára, amelyek "a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést, a nem megváltoztatását, valamint a homoszexualitást népszerűsíti, jeleníti meg" (!!!!!), és szabályozza (nem tiltja !!!!!) kik tarthatnak ilyen tartalmú foglalkozásokat az iskolákban.

Nagyon örülnék, ha mindennek ismeretében (hiszen nyilvánvalóan nem olvasta el a törvény szövegét) Lakner Dávid elmondaná, hogy mi a problémája. Mi a gond azzal, ha iskolai tanulóknak ezentúl csak pedagógusok és egészségügyi képzettséggel rendelkezők beszélhetnek a homoszexualitásról és a nemváltásról? Miben korlátozza ez a szabályozás a magyarországi homoszexuálisok életét és jogait?????

Ez egy salátatörvény koma. Ez azt jelenti, hogy több önálló törvény egyes paragrafusait módosítja. Semmit nem mos össze semmivel. A módosított szövegrészek az adott törvények hatályos szövegeként élnek tovább.

Aki a Nickelodeon érzékenyítés ismeretében elítéli a magyar törvényt, ami szerint tilos az alternatív szexuális orientációt, életvitelt az óvodákban egyáltalában az iskolai oktatás keretében tárgyalni, ilyen téren felvilágosítani kicsiket és nagyokat, az a maga jól felfogott érdekének a felismerésére SEM képes.

A 24. óra utolsó percében lépett a kormány. Szomorú, de fő szórakozásaim egyike a TV-zés és mindenféle csatornám van. Ami az HBO, Cinemax, Filmboxon megy, az elég sok, nem mindig, és nem csak, de gyakran.

Jó lenne normális Közép-európainak maradnunk. Ami kinn van, az valami egészen félrecsúszott és agresszív nyomulás.

Egyszer fizetni kell azért, h. a Nyugat elfordult az ősök vallásgyakorlásától és az anyáktól családon kívüli karrier, pénzkereset lett az elvárás és az előző korok anya hátterű családi élete időhiány, munka leterheltség miatt felbomlott. Az értelmes német valamikor a 70-es években rájött, h. a kettő nem fér össze, túl sok a kompromisszum és a munkahelyi versenyben az otthoni, társaságot, ellátást igénylő 2-3 gyerek bizony nagy versenyhátrány a gyermektelenek mellett. Nem mindenki tudja megoldani, h. ha ő időhiány miatt nem, akkor mások gondozzák, ápolják, neveljék a gyerekeit.

Ursulának biztosan sikerült.

Az, hogy itt ki mit mos vagy nem mos, teljesen érdektelen. Legtöbben, élükön az ellenzéki újságírókkal és politikusokkal, nem olvasták el a szöveget, úgy írnak és beszélnek róla. Az elfogadott törvénymódosítások nem mosnak semmit, különféle törvényekbe kerülnek.

Ha a homoszexuálisok azt akarnák, hogy hagyják békén őket, akkor békén is hagynák őket. Jó ideje nyilvánvaló azonban, hogy nem erről van szó. Azt akarják, hogy csodáljuk őket, és már azzal sem lennének elégedettek, ha elfogadnánk, hogy az ő szexuális orientációjuk ugyanolyan természetes, mint a miénk. Immár azt akarják elfogadtatni velünk, hogy mindenki maga választhatja meg a nemét és erről akarják akarják győzködni a gyerekeinket az iskolákban.

Mi szeretnénk azt, hogy hagyjanak békét nekünk és éljék az életüket ahogy akarják. Semmi szükségük nincs a házasságra, mert az azonos nemű párjukkal nem tudnak családot alkotni. Az együttélés jogszerűsítéséhez elegendő az élettársi kapcsolat. Ha pedig mégis megoldják valahogy, hogy gyermekeket nemzzenek és szüljenek, az állam akkor sem avatkozik be az életükbe, ugyanúgy nevelhetik őket, mint bárki más.

Minden joguk megvan a háborítatlan, szabad élethez, csupán azt nem engedjük, hogy a mi életünket átalakítsák.

Sejtem, hogy a homoszexuálisok többsége nem azonosul ezzel az extrémista világfelforgatással, csak nyugodtan élni szeretne, ahogy az ebben az értelemben többséghez tartozók túlnyomó része is. Az is nyilvánvaló, hogy ez a genderista ideológiai őrület egyelőre csak a dekadens nyugati nyilvánosságot borította el. Csakhogy a fékevesztett magyarországi ellenzék mindent elkövet, hogy ez a f.szság nálunk is elterjedjen, nem is sikertelenül, mert az o1g-s hibbantak mindent utánoznak, amit eléjük vetnek. A fellángoló homofób gyűlölködés ennek az ellentétpárja. A magam részéről nagyon sajnálom!

Azt is hatalmas túlzásnak tartom, hogy ezentúl erkölcsi bizonyítvány kell arról is, hogy nem vagyunk pedofilok. Ugyanakkor biztos vagyok benne, hogy ha elül ez a választási őrület és Orbán nyer, akkor egy időre ismét helyreáll a világ rendje és mindenki, a homoszexuálisok is, békében élhetnek. Ellenben, ha ez a gyülevész, emberi mivoltából kivetkőzött politikai csőcselék nyeri a választást, akkor itt polgárháborús helyzet lesz, mert teljesen fel akarják majd forgatni az életünket.

Vigasztallak is meg nem is.

Az ilyen kommentfolyamokból nem szabad semmilyen következtetést levonni. Mindenféle provokátorok, jobb dolguk nem lévén, ilyen helyeken élik ki a frusztrációikat mások mocskolásával. Maximum pár tucat emberről van ám szó pro és kontra. Ugyanakkor szelíd és tiszteletre méltó embereket is hallottam már utálkozó módon kifakadni, amikor a homoszexualitás szóba került. Ezeket az érzéseket nagyon mélyen és korszakokon átszűrődve hordozza a társadalom. (És bizonyos civilizációkat nem is akarok szóba hozni.) Ezzel együtt lehet élni, mert az ilyen emberek már nem ragadnak fejszét, csak a szájuk jár. Sőt, szemtől szembe, a másik embert látva, vele beszélve legtöbben kedvesen és normálisan viselkednének veled, mert a képzelt ellenség általában fekete, az élő emberek pedig különféle színekben állnak elénk.

Amúgy szerintem szó sincs arról, hogy az iskolások szexuális nevelése során (amely ezután sem lesz betiltva csak a tanárok feladata lesz, nem aktivistáké) ne kerülne szóba a homoszexualitás. Nevetséges is lenne a mai világban. Csupán a helyére kerül, a serdülőkorba, hiszen akkor aktuális. A serdülőkor nem csak a homoszexualitásra hajlóknak nehéz, hanem mindenkinek. Nekem is az volt, a gyerekeimnek is. A gyerekek is kegyetlenek tudnak lenni olyankor egymással. Ez nem csak az iskolának ad feladatot, hanem a szülőknek is. Az sincs megtiltva, hogy a különféle érdekszervezetek segítő útmutatásokat tegyenek közzé, csak az iskolába nem mehetnek be. És azt gondolom, ha csak pszichológiai segítségnyújtással foglalkoznának, akkor nem lennének most kitiltva.

A törvénymódosításokat nemzetközi és hazai ideológiai és politikai összefüggésekbe ágyazottan lehet csak megérteni, és a habosított reakciókat is. A homoszexualitás és a pedofília jogszabályi szinten nincs összemosva és nem csak azért, mert a salátatörvény paragrafusai beépülnek a különféle jogszabályokba és maga a salátatörvény eltűnik a hatályos jogból, hanem azért sem, mert a törvénymódosításokban nem a homoszexualitásról van szó, hanem az iskolai szexuális nevelésről és bizonyos szexuális tartalmak mediális közzétételének módjáról.

Végül azt csak jelzem, hogy a pedofília kezelését nem érzem rendben lévőnek, mert ha a szexuális orientációk természettől adottak, s én a saját heteroszexualitásomat határozottan ilyennek érzem, akkor a pedofil hajlamúakat sem lenne szabad alapból bűnözőként kezelni és a listázás helyett más módon kellene megakadályozni a potenciális bűnelkövetést. Pl. orvosi felügyelet alatt lehetne őket tartani és ha van rá mód, az érintettek beleegyezésével hormonkezeléssel kellene csökkenteni a társadalmilag káros vágyaikat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés