Ferenc pápa keresztényellenes?

2021. június 8. 22:26

Kuzmányi István
Magyar Kurír
Mit várhatunk pontosan a szeptemberi pápalátogatástól?

„A napokban az EWTN csoportba tartozó National Catholic Register című amerikai lap egyik állítása bejárta a magyar és a világsajtót. Az írás szerzője, Edward Pentin meg nem nevezett vatikáni és magyar diplomáciai forrásokra hivatkozva leírja a szeptemberi pápai út előkészületeinek zavaró és feszültséget keltő tényezőit, egy esetleges többnapos szlovákiai apostoli látogatást is megemlítve, amellyel szembeállítja a pár órásra tervezett budapesti pápai látogatást.

A cikkben szereplő állításokkal azóta sokszor, sok helyen foglalkoztak a magyar sajtóban, a tegnapi nap pedig vízválasztó lett. Több személy és orgánum ugyanis már egyenesen tényként kezeli Pentin feltételezéseit,

sőt Ferenc pápa személyét ismét a célkeresztbe állítva keresztényellenességgel vádolja a Szentatyát, és egyéb – én korábban is megmondtam, hogy ilyen a pápa szintű – negatív véleményeket fogalmaz meg.

Sőt, nem túlzás azt állítani, hogy hangulatot kelt.

Ez utóbbit onnan lehet lemérni, hogy a közösségi felületeken keresztül-kasul kommentálják az olvasók ezeket az állításokat, és a bejegyzések között a »demens vénember« kifejezés még a legfinomabbak közé tartozik.

Először is tisztázzuk a tényeket.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 44 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha benyal Orbánnak, akkor nem.
Ha nem akar benyalni, esetleg kétértelmű bibliai idézeteket mond a tolvajokról, akkor meg igen.

Mi a nem világos?

Kuzmányi úr "hivatalból" védi a pápát,s ez érthető. Az is igaz, hogy sokan felületesen, aktuálpolitikai érdekből, és sértő nyelvezetben fogalmaztak. Viszont, a szentatya migrációs nézetei adnak okot agodalomra.

1. Tudjuk, hogy Szlovákia volt az állam, immár 1000 éve, ami nagy idő, amelynek királya felajánlotta az országot Szűz Mária védelmébe.
Ezért természetes, hogy a pápa - méghozzá 3 napra oda látogasson.
2. Az, hogy a római pápa, menet közben tesz egy rövid kitérőt a római katolikus egyház számára ismeretlen Budapest nevű településen, nevezhetjük az ott élők, akiket nem hivatalosan, nem elfogadottan, csak magyarokként említenek, szerencséjének,/vagy szerencsétlenségének? - döntse el mindenki.
Már azt ti., hogy eme narratíva miként jöhetett létre, a véletlen műve-e, vagy a lejárató-uszítók népének Soros-pénze mozgatja...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés