Börtönből rabkórházba szállítják át Navalnijt

2021. április 19. 12:06
Az orosz ellenzéki politikus március 31. óta éhségsztrájkot folytat, az orvosok szerint az állapota kielégítő.

Rabkórházba szállítják át börtönéből Alekszej Navalnij ellenzéki politikust, közölte az orosz Szövetségi Büntetés-végrehajtási Szolgálat (FSZIN) Vlagyimir megyei parancsnoksága hétfőn. Navalnijnak a 2. számú pokrovi börtönből a 3. számúba való átszállításától – amelyben a megyei kórház kirendeltsége működik – egy orvosi bizottság döntött. A FSZIN szerint Navalnijt naponta megvizsgálja egy általános orvos, állapota kielégítő. „A páciens beleegyezésével vitaminkúrát rendeltek el” – áll a közleményben.

Éhségsztrájk

Navalnij március 31. óta éhségsztrájkot folytat, mert álláspontja szerint nem részesül megfelelő orvosi ellátásban. Orvosa, Anasztaszija Vasziljeva szombaton azt mondta, hogy a felfüggesztett börtönbüntetés feltételeinek megsértése címén két és fél évi letöltendő szabadságvesztésre ítélt 44 éves politikus akár a közeli napokban meghalhat, mivel rendkívül rossz a vérképe. Vasziljeva úgy vélekedett,

a leletek arra vallanak, hogy szív- és veseleállás fenyegeti.

Navalnijnál korábban az MR-vizsgálat két porckorongsérvet mutatott ki.

Szerdára tüntetést szerveznek

Ivan Zsdanov, a Navalnij által alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítványának (FBK) igazgatója és Leonyid Volkov, a regionális Navalnij-törzsek hálózatát Litvániából koordináló aktivista vasárnap tüntetést hirdetett meg szerdára az orosz városokban.

Vlagyimir Putyin elnök szerdán készül elmondani üzenetét a parlament két házának.

Korábban az ellenzéki politikus szimpatizánsai január 23-án, 31-én és február 2-án tartottak tiltakozást Oroszország több városában. Az OVD-Info civil szervezet szerint ezeknek több mint 11 ezer részvevőjét vették őrizetbe a hatóságok. Pénteken a moszkvai ügyészség kezdeményezte a bíróságon, hogy minősítse szélsőséges szervezetnek a FBK-t, annak jogutódját, az Állampolgári Jogok Védelmének Alapítványát (FZPG) és a Navalnij-törzsek hálózatát.

(MTI)

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

ugy valahogy, csak Lenin tudott szervezni is, Navalni meg csak pofazni.

Az a demokrácia nevű izé márcsak úgy működik, hogy mindenki elmondhatja a véleményét és kritizálhatja a politikai vezetőket.
Legalábbis jobb helyeken így működik...

Azért lenne ügynök, mert kritizálja Putyin cár elvtársat???
Amúgy nem kéne dédelgetni, csak megadni neki ugyanazokat a jogokat, amiket mások megkapnak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés