Felfüggesztett börtönt kapott Koncz Ferenc balesetének okozója

2021. április 16. 17:47
A vádlott 2020. július 10-én Bekecsen gépkocsijával halálos motorbalesetet okozott.

Mint ismert, 2020. július 10-én elhunyt Koncz Ferenc fideszes parlamenti képviselő Bekecsen, egy motorbalesetben. Emiatt a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. választókerületében kiírt időközi parlamenti képviselői választáson lánya, Koncz Zsófia indult. A leadott voksok 50.87 százalékát szerezte meg, így ő nyerte a választást Bíró Lászlóval, a baloldal közös jelöltjével szemben.

A baleset ügyében most döntött a Szerencsi Járásbíróság, amely tárgyalás mellőzésével jogerősen felfüggesztett szabadságvesztést és közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki a vádlottra. A bírósági közlemény nem jelöli meg, hogy a baleset sértettje Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő volt, de a politikus azon a napon, ugyanazon a helyszínen vesztette életét közlekedési balesetben.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott nő személygépkocsival Szerencs felé haladt; a gépkocsival meg akart fordulni az úton, ezért a jobb oldali útpadkához húzódott és annak érdekében, hogy a mögötte azonos irányba haladó két járműnek – egy személyautónak és egy tehergépkocsinak – elsőbbséget biztosítson, megállt. Amikor mindkét jármű elhaladt az autója mellett, elkezdett balra fordulni annak ellenére, hogy a teherautó a szembe jövő forgalmat teljesen kitakarta előle.

„A fordulás időpontjában, ugyanezen az útvonalon, ellentétes irányban közlekedett motorkerékpárjával a sértett férfi mintegy 50 kilométer/órás sebességgel. A sértett vészfékezési féktávolságon belül volt, amikor a vádlott a gépkocsival áthaladt az általa használt forgalmi sávba, csaknem teljes szélességében elfoglalva azt. A sértett vészfékezett, mely miatt a motorkerékpárral felborult és az úttesten csúszva a vádlott autójának ütközött” – áll a bírósági közleményben, hozzátéve: a sértett a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

A bíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt a vádlottra 1 év 8 hónap szabadságvesztést és 2 év 4 hónap közúti járművezetéstől eltiltást szabott ki, a szabadságvesztés végrehajtását 2 évre felfüggesztette. A döntés jogerős.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ahhoz képest, hogy Koncz 120-szal tépett, tényleg...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés