Bolsonaro orosz vakcinát venne

2021. április 6. 22:45
A brazil elnök Putytinnal tárgyalt.

Jair Bolsonaro brazil elnök kedden telefonon tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel arról, hogy Brazília vásárolna és gyártana is a Szputnyik V vakcinából – írja a Reuters.

Brazíliában követelte a vírus a második legtöbb áldozatot a világon az Egyesült Államok után. Mint arról korábban is beszámoltunk, a helyzet rendkívül válságos a dél-amerikai országban. Volt egy nap, amikor százezren is elkapták a betegséget. Ehhez képest azonban Bolsonaro elnök többször is kicsinyíteni próbálta a járvány súlyosságát. Egyszer például felszólította a brazilokat arra, hogy „ne hisztizzenek” a vírus miatt.

Tizenegy brazil állam már 66,6 millió vakcina importálását kezdeményezte. A brazil szövetségi egészségügyi minisztérium tervei  szerint a bevásárlás mellett az országon belül is gyártanának az orosz vakcinából.

Kép forrása: Mikhail Metzel / AFP

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

EZ valóban ellentmondás, de az EU már rég engedélyezhette és gyárthatta volna a vakcináikat maga is. A szerb gyár már májusban üzemel. Ha épeszű politikát folytat, az EU-ban már rég folyhatna a gyártás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés