Iszlamista merényletet akadályoztak meg Oroszországban

2021. április 5. 13:40
Az FSZB emberei Sztavropol közelében csaptak le a robbantásra készülő iszlamistákra.

A tájékoztatás szerint Kiszlovodszkban őrizetbe vettek egy 25 éves büntetett előéletű, orosz állampolgárságú férfit, aki hétfőn szándékozott házilagosan összeszerelt gránátokkal felrobbantani azt a rendőrséget, ahol a szabadulása után rendszeresen jelentkeznie kellett. Elfogták a merényletre készülő gyanúsított három cinkosát is, akik szerepet játszottak a Szíriában harcoló iszlamista fegyveresek anyagi támogatásának megszervezésében.

Mind a négy őrizetes az Iszlám Állam terrorszervezet követője. A terrorcselekményre készülő gyanúsítottól robbanószerkezetek alkotóelemeit, robbanószert, valamint szélsőéges irodalmat és bombakészítési instrukciókat foglaltak le a hatóságok.

Alekszandr Bortnyikov, az FSZB igazgatója március elején azt mondta, hogy Oroszországban az elmúlt tíz évben mintegy kétszáz terrorcselekményt sikerült megakadályozniuk a biztonsági szerveknek.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Sputnik / AFP

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

És? Mit akarsz ezzel? Oroszország egy két kontinenst átívelő, hatalmas ország, az utóbbi 300 év hagyományai szerint mondhatnánk: birodalom.

Mi köze ehhez Putyinnak? Mármjnt ahhoz, hogy Közép-Ázsiában meg a Kaukázusban stb. stb. századok óta nagyon erős az iszlám jelenlét? Irtsa ki őket, vagy mit akarsz mondani?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés