Jövőre nyit a luxusszálloda a Drechsler-palotában

2021. március 5. 8:12
Az Andrássy úton, az Operaházzal szemben nyílik majd a 19 éve kihasználatlan épület.

Az Operaházzal szemben, az Andrássy út 25. alatt található francia reneszánsz stílusú Drechsler-palotából ötcsillagos szálloda lesz, amely jövőre nyitja meg kapuit – írja a PestBuda. Hozzátették: a Lechner Ödön és Pártos Gyula által tervezett, immár 19 éve használaton kívül álló épület felújítása során műemléki helyreállítást ígér a tulajdonos, ám a tetőtérben új szintet is kialakítanak.

A portál közölte, hogy megkezdődtek az Andrássy út 25. szám alatt álló Drechsler-palota kivitelezési munkálatai. A Magyar Államvasutak Nyugdíjintézeteként és Állami Balettintézetként is ismert műemléképület tulajdonosa, a QPR Properties itt nyitja majd meg 2022-ben a 151 szobás luxusszállót, a W Budapest Hotelt – közölte a kivitelező DVM csoport.

Az Andrássy út 25. szám alatti Drechsler-palota Lechner Ödön és Pártos Gyula tervei alapján 1883 és 1886 között épült francia reneszánsz és neogótikus stílusban. Az épület sokak számára az Állami Balettintézet egykori otthonaként ismert – amely 1949 és 2002 között működött a falai között –, ám eredetileg a MÁV Nyugdíjintézet bérházának épült. Nevét a földszinten működő kávéház tulajdonosáról kapta, így lett Drechsler-palota.

Kép forrása: bh.hu (A W Budapest Hotel látványterve)

Összesen 34 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A magyaremberek átlagmegtakarítása 8%-kal nőtt tavaly.
Mondom az átlag.
Nem a tiéd.
Hajrá lölő!
Hajrá lölők!
Hajrá lölő gazdája!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés