Alekszej Navalnijt karanténba zárták

2021. március 3. 19:54
Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust a Moszkvától mintegy 170 kilométerre északkeletre található, Vlagyimir megyei vizsgálati fogházba szállították, ahol a karantén idejét tölti, mielőtt továbbviszik a pokrovi börtönbe – közölték szerdán az orosz igazságszolgáltatási hatóságok.

„Navalnijt jelenleg a Kolcsugino vizsgálati fogházban helyezték el a karantén idejére. A törvény szerint ez akár tizenöt napot is igénybe vehet. Ezt követően viszik át a pokrovi IK-2 börtönbe” – közölte a hatóság, az ugyancsak Vlagyimir megyében lévő másik büntetés-végrehajtási intézetre utalva.    

Az elítélt ellenzéki politikus ügyvédje, Vagyim Kobzev megerősítette, hogy védence karanténban van.

Mikroblogján az ügyvéd közölte, hogy védencét teljesen elszigetelték a külvilágtól, leveleket nem fogadhat. Kobzev egyben kifogásolta Navalnij fogvatartási körülményeit is. 

 

 

Egy orosz bíróság február 2-án letöltendőre változtatta Navalnijnak az úgynevezett Yves Rocher-ügyben hozott felfüggesztett – többéves – szabadságvesztését, arra hivatkozva, hogy a politikus megsértette a feltételes szabadlábra helyezés feltételeit. Az ellenzéki politikus januárban tért vissza Oroszországba, miután Németországban kezelték több nyugati laboratórium egybehangzó állítása szerint egy, a Novicsok csoporthoz tartozó idegméreggel ellene elkövetett merénylet után.

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés