Kormányváltás esetén „felcsúti pert” tartana a Momentum

2021. február 28. 15:14
Fekete-Győr András szerint ez gyakorlatilag „a rendszer felépítőinek, fő gazdasági-, politikai aktorainak pere lenne Felcsúton”.

Fekete-Győr András és a Momentum két szakpolitikusa egy pénteki háttérbeszélgetésen a Momentum „kormányváltás utáni” terveiről beszélt. A pártelnök egy Kövér Lászlónak tulajdonított szállóigével magyarázta, hogy miért fontos ez: „Kormányon voltunk, nem hatalmon” – mondta a jelenlegi házelnök, miután 2002-ben leváltották az első Orbán-kormányt.

Fekete-Győr szerint ebben a tekintetben már teljesen más a helyzet, mint 2010 előtt volt: a NER nem csak az államba betonozta be magát, hanem a gazdaság leuralásán keresztül egy hatékony mélyállamot is kiépített – vélekedett, majd kijelentette, hogy szerinte „a magyar államot és a magyar gazdasági életet is újra kell szervezni a kormányváltás után, mindkét fronton előre kell nyomulni, hogyha a jelenlegi ellenzék nem csak kormányon akar lenni, hanem hatalmon is”.

A beszélgetésen érintették a Momentum „Új Rendszerváltás programját” is, amit vasárnap mutattak be, illetve a pénteki beszélgetésen az ezzel kapcsolatos dilemmákról is volt szó. A programban három csoportba sorolták a momentumosok a tervezett intézkedéseket aszerint, hogy mennyi idő alatt lehetne azokat végrehajtani.

Az első 3 napban:

 • meg kell akadályozni a korrupciós bizonyítékok eltüntetését,
 • az EU szerveit kérik majd a gyanús pénzmozgások átvizsgálására,
 • nem szállhat fel magánrepülőgép egyik reptérről sem a kormányváltás első hónapjában, ezt azzal indokolta a pártelnök vasárnap, hogy már zajlik a vagyonok kimentése, „így viszont Mészáros Lőrinc akár napokon belül előzetes letartóztatásba kerülhet”,
 • el kell zárni a fideszes holdudvarhoz vezető pénzcsapokat, és leállítani az összes folyamatban levő közbeszerzést, amíg felül nem vizsgálják azokat,
 • állami hirdetés stop: hirdetéseken keresztül az állam ne pénzelje a médiát egy éven át,
 • a „felcsúti per” bejelentése: ez a rendszer felépítőinek, fő gazdasági-, politikai aktorainak pere lenne Felcsúton.

Az első 30 napban:

 • el kell távolítani a politikai kinevezetteket az állami intézményekből,
 • nyilvánosságra kell hozni a titkosított hatástanulmányokat, például a Budapest-Belgrád-vasútvonal, vagy Paks 2 előkészítő anyagait,
 • kiemelt állami védelmet kell kapniuk a lopást bejelentő tanúknak és bejelentőknek, kampány is indul majd azért, hogy lépjenek elő azok – például a NAV-nál, vagy a Közbeszerzési Hatóságnál –, akik tudnak piszkos ügyeket bizonyítani,
 • elindítják az alapítványokba kiszervezett közvagyon visszaszerzését,
 • visszaadják az önkormányzatoktól elvett forrásokat,
 • kiterjesztik a vagyonosodási vizsgálat intézményét,
 • büntethetővé tennék a hamis vagyonbevallásokat, a házastársak, az egyenesági- és oldalági leszármazottak, felmenők vagyonát is vizsgálnák,
 • átvizsgálják a gyanús közbeszerzési aktákat,
 • nyilvános meghallgatásokat tartanak a „NER szimbolikus ügyeiben”, amelyekről még nem döntöttek, mik lesznek azok.

Az első 300 napban:

 • a miniszterelnöki mandátumgyakorlást két ciklusban maximalizálják,
 • létrehoznak egy korrupcióellenes ügyészséget kétharmad esetén, vagy a bíróknak adnának extra hatásköröket, ha feles többsége lenne az új kormánynak,
 • csatlakoznának az európai unióshoz korrupcióellenes ügyészséghez,
 • átláthatóvá tennék a közbeszerzési rendszert,
 • a nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásokat felülvizsgálják,
 • különböző vagyonadókat vezetnek be: kastélyadó, jachtadó, magánrepülőadó, és kaszinóadó hangzott el példaként – „ha valaki nem elszámolni a vagyonával, nem állunk meg az adóügyi következményeknél”, mondta Illyés Márton,
 • különféle intézkedéseket ígérnek a kulcsfontosságú szektorokban: a bankszektorban, az energetikában, az agrárium, az IT-ban,a  médiában többek között, „beteg és korrupt céghálók felszámolását” ígérték,
 • és a közmédia újraszervezését ígérik.

(Nyitókép forrása: Facebook)

Összesen 190 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előbb egy épkézláb programot kellene prezentálini, ami nincs. Marad a nagyszájú összFegyenc-iek előremenekülése, a primitív fenyegetőzés, az üres ígérgetés. Miközben a saját embereik korrupciós ügyeiről hallgatnak.

Az ország legalább felét fenyegetik. Ezzel biztosan nem fog menni a bizonytalanok meggyőzése.

Tényleg egy új Tanácsköztársaság képe rajzolódik ki. A múltat végképp eltörölni...

Szép új ÁVO.......

Kétszer futottak neki az elszámoltatásnak, 2002-ben Keller László, 2010-ben Budai Gyula. Egyik sem ment semmire. Az elszámoltatás nagyon jó a szavazó tábor hergelésére, de azok azokat a gazdasági ügyleteket, amiket támadtak nem amatőrök csinálták, és talán nem lehetett alapos indokkal beléjük kötni. FeGyőr csak játssza az agresszív kismalac szerepét, esetleg van egy réteg, aki szívesen látna egy Rákosi korabeli einstandot, de ez nem így működik. Ugyanezt a réteget hergelik azzal is, hogy egy időre a jogállam érdekében fel kell függeszteni a jogállamot. Szinte a Szmolnij újabb ostromát vetítik elő az újbolsevik forradalmárok, de ez azért nem ilyen egyszerű. Csak most erre van szükség a mozgósításhoz, kérdés, hogy ez elég-e a győzelemhez.

Természetesen a felsoroltak mind tisztán, jogállami alapon történnének. - Ennek tényleg nem sok esze van.

Érdemes az egészet elolvasni.

Megint jönnek, kopogtatnak - a leninfiúk.

"visszaadják az önkormányzatoktól elvett forrásokat"

Hahaha! Újból rájuk terhelik a szanálási pénzeket és újból fizethetik a
tanárok bérét... Az első sorból akarom nézni!

OK! De kezdhetjük a 4-es metróval? Demszky ötven milliárdot vett ki az SZDSZ és saját számlájára. ha már érzékenyek vagyunk, kezdhetjük ehhez?

TGM visszavonult, hallgat a vonatkozási pontnak tekinthető zsidó értelmiség, fiúk, Ti a tizedik vonalat képviselitek Lipóciából. Feri seggéből, zsebéből kandikáltok ki, még zsoldosnak is alkalmatlanok vagytok, zsidónak meg végképp.

Lárifári. Feri ezt 1 nap alatt megcsinálja.
https://alfahir.hu/2018/03/09/..

Elnézegettem most a V. Naszályt, a Fegyőrre emlékszem, ha sikerül kikecmeregni a Covidból minél előbb, azért van remény.

A bemutató előadásuk elborzasztó.

A 90 éves vénember a világ egyik kegdörzsöltebb felforgatója. A Folytatjuk épkézláb program, mert 10 év ragyogó kormányzati teljesítés van mögötte. Az is világos, hogy az összFegyenc párt nem tud valós alternatívát kínálni.

Az összFegyenc pártiakkla rokonszenvezőknek azt kell megérteniük, hogy az NB I-es kormánnyal szemben egy NB III-as válogatott is csak NB III-as szintet képvisel.

Mészárost az első három napban börtönbe akarják zárni. Biztosan partutasitas alapján, mert három nap semmilyen vizsgálathoz nem elég.

Ki az a 7 elmebeteg, aki ezt a nyíltan SZTÁLINISTA ugatást lájkolja???????

Konolyan mondom, ez a retorika sok tekintetben brutálisabb, mint az 1945-48-as kommunista retorika Magyarországon...

Ugyanez volt az első gondolatom!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés