Átszállították Navalnijt egy Moszkvához közeli büntetőtelepre

2021. február 28. 16:58
A Moszkvától nagyjából száz kilométerre fekvő Pokrov városba szállították az orosz ellenzéki politikust.

Átszállították Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikust egy Moszkvától nem messze lévő büntetőtelepre, hogy ott töltse le a rá kiszabott mintegy két és fél éves szabadságvesztést – jelentette a RIA Novosztyi vasárnap. Az orosz hírügynökség egy helyi jogvédő szervezet tájékoztatására hivatkozott a cikkében, amely szerint a Vlagyimir körzetben található, Moszkvától nagyjából száz kilométerre fekvő Pokrov városba szállították Navalnijt. 

A Vlagyimir Putyin államfő hangos bírálójaként számon tartott politikusnak először karanténba kell vonulnia a koronavírus terjedésének megfékezését célzó intézkedések keretében. Navalnij közeli szövetségese, Leonyid Volkov arról számolt be a Twitteren, hogy senki nem kapott hivatalos tájékoztatást a hatóságoktól, így nem is ismerik a politikus pontos hollétét még a családtagjai és az ügyvédjei sem. Navalnijt január 17-én Moszkvában őrizetbe vették, amikor hazatért Berlinből, ahol kórházi és rehabilitációs kezelést kapott, miután több nyugati laboratórium egybehangzó szakvéleménye szerint augusztusban Oroszországban megmérgezték. 

Február 2-án egy moszkvai bíróság letöltendőre változtatta a Navalnijra az úgynevezett Yves Rocher-ügyben korábban kiszabott felfüggesztett szabadságvesztést. Az ítélet értelmében Navalnijnak a korábban házi őrizetben eltöltött idő figyelembe vételével a rá kirótt három és fél évből valamivel több mint két és fél évet kell letöltenie. A politikus őrizetbe vétele és letöltendő szabadságvesztésre ítélése miatt január végén és február elején a hívei három, engedély nélküli tömegtüntetést szerveztek az országban. Ezeknek több mint tizenegyezer részvevőjét vették őrizetbe a hatóságok.

(MTI)

(Nyitókép: MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság)

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés