A milliárdos Bige Lászlónál járhatott Horn Gábor

2021. február 24. 12:16
Az ellenzéki előválasztást szorgalmazó, volt SZDSZ-es háttérember egy másik autóval koccant.

Kedd este exkluzívnak szánt cikket jelentetett meg a Vadhajtások.hu. Egy nappal Jakab Péter ütközése után ugyanis Horn Gábor, egykori SZDSZ-es államtitkár is karambolozhatott a portálhoz eljutott képek tanúsága szerint.

Ennél még érdekesebb azonban, hogy a Republikon Alapítvány kuratóriumi elnöke hol és kinél járhatott a baleset bekövetkezését megelőzően: a Vadhajtások szerint ugyanis Horn Bige László nyíregyházi nagyvállalkozónál járt vendégségben. Bigét, az egyik leggazdagabb magyart, decemberben vették őrizetbe gazdasági bűncselekmények gyanúja miatt.

A nagyváradi születésű üzletember nem először került be a hírekbe hasonló ügyek kapcsán: májusban az ügyészség vádat is emelt ellene, ekkor börtönbüntetést és 135 millió forint vesztegetési pénz elkobzását indítványoztak.

A milliárdos Bige Lászlónál járhatott Horn Gábor

Bige szolnoki kénsavgyárát már 2018 őszén átkutatta a rendőrség és a katasztrófavédelem. A rendőrség akkori közlése szerint a hulladékgazdálkodási törvény megsértése és más bűncselekmények miatt nyomoztak. A szolnoki gyárban a rendőrök 9-szer, a katasztrófavédők 12-szer voltak kint fél év alatt, az üzemet pedig be is záratták a hatóságok

A nagyváradi születésű üzletember sokszor hozta fel Csányi Sándorral való, régóta fennálló rivalizálását, és kritizálta a kormányt. Vélekedése szerint ez a rossz kapcsolat állhat az ellene indult eljárások hátterében is. A Telex azt írta tavalyi cikkében, hogy a vállalkozó az évek során számos ellenséget és riválist szerzett, talán ők állhattak a feljelentések mögött is.

A baleset körülményeiről a helyszíni beszámolók szerint annyit lehet még tudni, hogy „a birtokról történő kifordulásnál” történt az ütközés. Horn egy Audi Q7-esben ült, azt nem lehetett tudni, hogy ő vezetett-e, de a táskáját a vezetőülés felőli oldalról vette ki a cikk szerint. A gépkocsit elszállították, rendőrségi intézkedést nem lehetett észlelni.

Megkerestük az ügyben Horn Gábort

„Mit keresett az ország egyik leggazdagabb, nem mellesleg büntetőeljárás alatt lévő, mostanában pedig a kormányellenes üzeneteiről is híres üzletember társaságában a liberális megmondó – aki egyébként maszk nélkül intézte az ütközés utáni teendőket” – teszi fel a költői kérdést az oldal, de hogy a válasz ne legyen költői, megkerestük az ügyben Horn Gábort.

E-mailben az alábbiakat kérdeztük Horntól:

  1. Ő látható-e a képen?
  2. Hol készültek a képek?
  3. Tényleg Bige Lászlónál járt?
  4. Miről egyeztettek?
  5. Összefüggésben volt-e a találkozó a 2022-es parlamenti választással?

Horn egyelőre nem reagált a megkeresésünkre. Amint válaszolt, cikkünket frissítjük.

(Címlapkép: Vadhajtások)

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gerő András.
Nagyon bírom, pedig nem mindenben értek vele egyet.

Kitért az egyik adásban arra, hogy nem nevez senkit bukott minelnoknek. Ez sem jó, mert Gyurcsányi megbukott, nem töltötte ki az idejét.
Tényleg nem mindenben értek egyet vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés