Donald Trump kilépett a hollywoodi színészcéhből

2021. február 7. 17:27
„Nem kívánok tagja lenni a továbbiakban a céhnek” – írta Trump a szervezet elnökének, Gabrielle Carterisnek címzett csütörtöki levelében.

Donald Trump lemondott tagságáról a hollywoodi színészcéhben (SAG-AFTRA), miután a szervezet kilátásba helyezte az előző amerikai elnök kizárását a Capitolium több halálos áldozatot követelő január 6-i ostromában játszott szerepe miatt.

„Nem kívánok tagja lenni a továbbiakban a céhnek” - írta Trump a szervezet elnökének, Gabrielle Carterisnek címzett csütörtöki levelében, amelyet a céh közzétett. „Ebben a levélben tájékoztatom tehát a SAG-AFTRA-ból való azonnali kilépésemről” – írta az előző amerikai elnök, aki 1989 óta volt tagja a szervezetnek.

Trump üzenetére reagálva a céh rövid közleményt adott ki, amelyben azt írta: „Köszönjük”.

A színészcéh igazgatótanácsa a múlt hónapban úgy ítélte meg, hogy fenn áll az alapos gyanúja annak, hogy Trump megsértette a tagságra vonatkozó irányelveket a Capitolium január 6-i ostromában játszott szerepével. A céh szerint Trump „félreinformálásra épülő meggondolatlan kampányt folytatott, amelynek célja az újságírók, köztük számos SAG-AFTRA tag hiteltelenítése és végső soron biztonságának fenyegetése volt”.

Az ügyet egy fegyelmi bizottság vizsgálta volna, ám Trump a levelében közölte, hogy nem kíván részt venni egy ilyen jellegű meghallgatáson.

A volt amerikai elnök levelében számba vette eddigi filmes és televíziós szerepléseit, kiemelve a Reszkessetek, betörők! 2.: Elveszve New Yorkban, a Zoolander, a trendkívüli, a Kaliforniába jöttem és a The Apprentice című produkciókat. A hollywoodi színészcéh tagságának elvesztése senkit sem gátol a további szereplésekben, de a legtöbb nagy produkció tartja magát a szakszervezettel kötött szerződésekhez és kizárólag tagokat alkalmaz.

(MTI)

Fotó: Zoolander

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Jól tette Trump, ha a boszorkányüldözést megkontrázta. A fogatlan oroszlánba egyébként nem szokás belerúgni: Amerika sem különb, az ember ott is ugyanazokat a gyengeségeket tapasztalhatja, mint a világon bárhol.

Azérazér... Na jó, a Csalóka napfény viszont tényleg a legnagyobbak között van.

A T-34-ből is dőlt a propaganda, igaz másképp, de valóban versenyben van az amerikai filmiparral, az "admirális" viszont kifejezetten felejtős. Úgy csinálni egy filmet egy ellenforradalmi hadvezérről, hogy nem cseszegetik a kommunistákat, egyfajta filmes teljesítmény, de nem kéne túl soxor ismételni.

Kiderült a filmből, hogy ki lőtte le őket? Az admirális harcolt "valakikkel", akik győztek. Ennyi.

Na jó, ilyen szinten én is sejtettem valamit, de azért az, hogy a filmben ezt nem mondták ki, keltett bennem bizonyos hiányérzetet... Ha belegondolsz, egy rossz szó nem hangzik el a vörösökre. Csak az admirális harcol, szerelmes, majd lelövik.

Én Kolcsaknak drukkoltam. Csak a törikönyvek lespoilerezték, hogy mi lesz a vége.

Mindenesetre ezek után meghívnám Trumpot egy orosz filmbe.

Hol lehet ezeket megnézni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés