Trump a Hazafias Párt megalapításán gondolkodik

2021. január 22. 8:03
A The Jerusalem Post szerint az új párt a republikánusokat gyengítené.

A The Wall Street Journal szerint az az elnök célja, hogy távozása után is megtartsa befolyását a Fehér Házban – írja a Neokohn a The Jerusalem Post cikkére hivatkozva. Közölték: a források szerint a pártnak Patriot Party / Hazafias Párt lehet a neve. A lap rámutat, hogy az úgynevezett „harmadik pártok” (tehát a republikánus és a demokrata pártokon kívüli szervezetek) a történelem során többet ártottak, mint használtak, mivel szavazókat vesznek el a nagy pártoktól, viszont nem tudnak eleget összegyűjteni ahhoz, hogy komolyabb választási sikereket érjenek el. A Neokohn hangsúlyozza: Trump új pártja így a republikánusokat gyengítheti, és a párt vezetőségének is óriási kihívást nyújthat.

Hozzátették: Mitch McConnell, az amerikai szenátus többségi vezetője, korábban Trump egyik legnagyobb támogatója a szenátusban, kedden azzal vádolta meg az elnököt, hogy ő provokálta ki a január 6-i lázongásokat. Szenátusban tartott beszédében azt mondta: „A csőcseléket hazugságokkal etették. Az elnök provokálta őket.” A Neokohn azt is megírta, hogy Chuck Schumer a Szenátus demokrata többségének vezetője, akinek személyében először tölti be zsidó származású politikus ezt a pozíciót, elmondta, hogy Trump „veszélyt jelent az alkotmányos rendre, ha betölt a hivatalt, ha nem.” Azt ígérte, hogy ha Trumpot sikeresen elítélik az impeachment eljárásban, a Szenátusban arról is szavazhatnak, hogy örökre eltiltsák az elnökválasztáson való részvételtől.

Közölték: a Reuters január 9-i felmérése szerint az amerikaiak 57 százaléka – többségükben demokraták – azt akarta, hogy Trumptól azonnal vegyék el a hatalmat a capitoliumi lázongások után. A republikánusok nagyobb arányban támogatták azt, hogy január 20-ig tölthesse be pozícióját. Trump elnöksége alatt hatalmas támogatói kört épített fel, akik közül többen nem voltak erősen érintettek a politikában az elnökválasztási kampánya előtt – tette hozzá a WSJ. Egyelőre nem világos, hogy Trump valóban meglépi-e az új párt alapítását – írja a Neokohn.

(Neokohn, The Jerusalem Post)

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Még megtudhatjátok, ha fiatalok vagytok. Trump első lépése, egy új párttal, könnyedén lehet a helyes irány.
A Föld sorsa ugyanis - az utódainké!!! - nem kismértékben azon fog eldőlni: a fehér keresztény civilizáció képes lesz-e még időben megszervezni önmaga védelmét.
Ugyanis a világot - nagy valószínűséggel - a fehér keresztény civilizáció képes megvédeni a teljes összeomlástól.
De ennek- ha bekövetkezik - lesz negatív oldala bizonyos fehérekre nézve is, és másokra, a jelenlegi elitre nézve.
Másként ugyanis nem fog menni, mert nem mehet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés