SZFE-hallgató: Az ellenállást nem tudják intézkedésekkel megtörni!

2021. január 14. 12:43
Antal Bálint szerint a hallgatók szétszórásával akarja az új vezetés megszüntetni az egységüket.

Komplikációktól nem mentes félévre számít Antal Bálint, a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves színházi rendező szakos hallgatója – írta meg a Klubrádió. Hozzátették: a hallgató szerint ha az új vezetés valóban szétszórja az SZFE-n működő szakokat, azzal olyan szervezési problémákat okoz, amivel a szakmai, valamint az egyes szakok közös munkáját sodorja veszélybe. A hallgató úgy véli, ezzel nem tudják az ellenállást megszüntetni, az folytatódik a következő félévben is.

Emlékeztettek: a Duna TV régi, naphegyi székházában tanulnak majd a filmesek, a színi képzés pesten zajlik, az adminisztráció pedig az Infoparkba kerül át. Antal Bálint, az SZFE ötödéves színházi rendező szakos hallgatója úgy véli, szakmai szempontokkal nehéz indokolni az intézmény szétszórását. Hangsúlyozta, jeleneleg csak pletyka szintjén beszélhetünk a tervezett átalakításról, mivel a hallgatók és az oktatók is a sajtóból értesültek róla, hivatalos írásbeli tájékoztatást eddig nem kaptak.

Antal Bálint szerint az egyetem Vas utcai épülete szimbolikussá vált a blokád szempontjából és szerinte a hallgatók szétszórásával akarja az új vezetés megtörni egységüket. „Az ellenállást nem lehet infrastruktúrális intézkedésekkel megszüntetni. Az ellenállás bennünk van, sejtszinten jelentkezik, amikor az alapvető jogaink sérülnek. Nem fog megszűnni attól, ha valakinek másik földrajzi helyre kell mennie, és nem fogja jobban elviselni az igazságtalanságot, amit megél” – mondta el a hallgató a Klubrádiónak.

(Klubrádió)

Kép forrása: SZFE HÖK

Összesen 56 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés