Amerikán élcelődött Aljakszandr Lukasenka

2021. január 13. 21:40
„A mi országunkban a tüntetők és az elégedetlen emberek nem rohamozzák meg a kormányzati épületeket és a törvényhozást” – állítja a belarusz elnök. 

„A mi országunkban a tüntetők és az elégedetlen emberek nem rohamozzák meg a kormányzati épületeket és a törvényhozást. A demokratikus folyamatok szempontjából a helyzet itt teljesen normális” – mondta Aljakszandr Lukasenka René Faselnek a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnökének, mivel a belarusz-lett közös rendezésű jégkorong világbajnokság szervezéséből  Lettország kiszállt, így Belorusszia egyedül fogja megrendezni a rangos sporteseményt. A jégkorong elit-vb-t május 21. és június 6. között rendeznék Minszkben. Ha ez valami okból nem sikerülne, akkor Prága és Pozsony veheti át az esemény megrendezésének jogait. 

A belarusz ellenzék vezetője azonban ezt a megjegyzést csakúgy cinikusnak véli, ahogy azt is, hogy a nemzetközi szövetség Lettország demonstratív távozása után is tárgyal a belarusz elnökkel. „Rene Fasel, a @IIHFHockey elnöke ma találkozik Lukasenkával. Minszkben tárgyalnak a 2021. évi jégkorong bajnokságról. Néhány mérföldnyire tőlük az embereket embertelen körülmények között politikai foglyokként tartanak fogva” – írta Szvjatlana Tszihanouszkaja.

 

 

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Forr a világ bús tengere" (B.D.)

Te az USA-ban élsz?

Amerika elég röhejes is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés