Kelemen Hunort fogadta Orbán a Karmelitában

2020. december 19. 15:09
A Fidesz és az RMDSZ abban bízik, hogy az erdélyi magyar párt kormányzati szerepe javíthat a magyar-román kapcsolatokon.

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombat délután a Karmelita kolostorban fogadta Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét  – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. Elmondta: a kormányfő  és a határon túli magyar vezetők rendszeres ádventi találkozóját a járvány miatt idén nem lehetett megtartani, így részben ezt is pótolta a szombati tárgyalás.

A megbeszélésen Orbán Viktor és Kelemen Hunor egyetértettek abban, hogy a magyar választási összefogás nyomán az RMDSZ jó szereplése lehetővé tette, hogy most, a romániai kormányalakítás során a magyar szervezet komoly belpolitikai szerephez jusson.
A Fidesz és az RMDSZ elnöke kifejezte meggyőződését, hogy az RMDSZ kormányzati szerepe erős kapocs lesz Magyarország és Románia között, és jelentősen javíthatja a kétoldalú kapcsolatokat – mondta Havasi Bertalan.

Kép: Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét a Karmelita kolostor erkélyén 2019. február 28-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

(MTI)

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés