Novák: Kiforgatták, tudatosan félreértelmezték a szavaim

2020. december 15. 21:22
A családokért felelős tárca nélküli miniszter cáfolta, hogy azt állította volna: „egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinak”.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a HírTV műsorában cáfolta, hogy az Axióma napokban megjelent videójában azt állította volna, hogy „egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinak”. Novák szerint a kiforgatták, tudatosan félreértelmezték és elferdítették a szavait.

Novák Katalin elmondta, a videóban pusztán arról beszélt, hogy nem jó, ha az egész élet egy férfiak és nők közötti versengésről szól. Szerinte sokkal jobb, együttműködésként megélni, hogy vannak a nők és vannak a férfiak, különböző adottságokkal, de ez nem arról szól, hogy egy nőnek ma Magyarországon ne lenne éppen annyira lehetősége kiteljesedni a szakmájában, mint egy férfinak.

„Semmiképpen nem arról szól, hogy ne illetné meg ugyanazért a teljesítményért ugyanaz a fizetség az egyik embert és a másikat, attól, hogy az egyikük nő, a másik pedig férfi, ez egy megkérdőjelezhetetlen alapvetés, hogy ugyanazért a teljesítményért nem érheti hátrány csak azért, mert ő nő” – fogalmazott a tárca nélküli miniszter.

A miniszter elmondta: egyesek úgy értelmezték szavait, hogy a nőknek kevesebb fizetéssel kellene rendelkezniük. Novák kiemelte, hogy semmiképp nem elfogadható, ha ugyanabban a pozícióban valakit hátrány ér azért, mert nő. Azt is hozzátette, hogy a női kvótában nem hisz, úgy véli, inkább lehetőséget kell teremteni, ezt pedig számos kormányzati lépés segíti.

(HírTV)

 

Összesen 179 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés