Moszkva elítélte az iráni atomfizikus meggyilkolását

2020. november 30. 18:08
Az eddig ismert információk szerint a hétfőn eltemetett tudóst és testőreit pénteken támadták meg fegyveresek.

Határozottan elítélte Mohszen Farizade iráni atomfizikus meggyilkolását hétfőn kiadott állásfoglalásában az orosz külügyminisztérium. A tárca súlyos aggályának adott hangot a „terrorcselekmény provokatív jellege miatt”, amelynek célja szerinte a helyzet destabilizálása és a konfliktuspotenciál fokozása a térségben. „Akárki is álljon a gyilkosság mögött és próbálja azt a politikai céljai érdekében felhasználni, felelősségre kell vonni ezért” – állt a dokumentumban.

Az állásfoglalás emlékeztetett rá, hogy a Közel-Kelet és a Perzsa-öböl térségének stabilitása állandó prioritás Oroszország számára, amelynek érdekében fellép és kezdeményez az ENSZ-ben és a más nemzetközi szervezetekben, valamint a térség államaival ápolt kétoldalú kapcsolatok keretein belül. Az orosz külügyminisztérium az „összes felet” arra szólította fel, hogy tartózkodjon az olyan lépésektől, amely e feszültség növekedéséhez vezethetnek a térségében.

Az eddig ismert információk szerint a hétfőn eltemetett tudóst és testőreit pénteken támadták meg fegyveresek. Farizade megölése miatt az iráni parlament elkezdte annak a törvénynek a felülvizsgálatát, amely jóváhagyta Irán megállapodását a Nemzetközi Atomenergia-ügynökséggel (NAÜ).

(MTI)

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés