Higgadtságra kérte a feleket Gulyás Gergely a Demeter-publicisztikával kapcsolatban

2020. november 29. 16:08
Gulyás Gergely nem örül a közélet ilyen szintű eldurvulásának.

Kolozsváron tudta megállítani a Transindex.ro egy interjú erejére Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert, aki azért járt Erdélyben, hogy az RMDSZ mellett kampányoljon. „Most, amikor Európában komoly viták vannak, akkor higgadtságra lenne szükség, de ha a politikusok nem tanúsítják ezt a higgadtságot – gondoljunk arra összehasonlításként, amit az Európai Néppárt elnöke korábban a magyar miniszterelnökről mondott – akkor nehéz ezt a nem politikus kultúrszereplőktől elvárni” – fogalmazott Demeter Szilárd sok indulatot keltő publicisztikájára reagálva a miniszter.

A Transindex.ro azon kérdésére, mely felvetette, hogy Demeternek le kéne mondania, Gulyás csak annyit reagált, hogy nem örül a közélet ilyen szintű eldurvulásának.

Az újságírók más témákról is faggatták a Miniszterelnökséget vezető minisztert, így például az SZFE ügyéről. A miniszter elmondta, hogy helyesli a Színház- és Filmművészeti Egyetem döntését, melynek értelmében érvénytelenítették azon hallgatók félévét, akik akadályoztatták az oktatást az oktatási épület elfoglalásával. Gulyás arról is szót ejtett, hogy Orbán Viktor miniszterelnök most pusztán a járványhelyzetre való tekintettel nem tartott vele a romániai kampánykörútra. A miniszter ezek mellett megkérte a romániai idős magyar szavazókat, hogy mindenféleképpen menjenek el szavazni a közelgő választásokon, szigorúan betartva a járványügyi intézkedéseket.

Összesen 96 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tetűhintázás, Judapestezés, Hitlerezés, Sztálinozás az mehet?

Elmegy a picsába az összes, Bajnai, Fletó, Dobrev és elvtársaik.

"Nyílt levél Magyarország, Európa
és a világ valamennyi demokrata polgárához!
Alulírottak, mint Magyarország és az Európai Unió állampolgárai, a leghatározottabban visszautasítjuk Demeter Szilárd kormánybiztosnak, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójának, a magyar kormány hivatalos képviselőjének, 2020. 11. 28-án megjelent írását, amelyben Soros Györgyöt Hitlerhez, a liberális, azaz szabadelvű embereket pedig a nácikhoz hasonlítja.
A holokauszt áldozatainak emlékével és a túlélők fájdalmaival visszaélve európa- és nemzetellenes szövegével, tudatosan provokál, békétlenséget és gyűlöletet szít. A legaljasabb módon tetszeleg egy nemlétező áldozati szerepben, miközben ő a bántalmazó, kiszolgálva a pillanatnyi kormány szégyenletes propagandáját.
A magyarokra hivatkozik, akiktől nem kapott felhatalmazást!
Zavaros írásával minden jóérzésű honfitársát, emberi méltóságában mélységesen megsértette. Alkalmatlannak és méltatlannak bizonyult, hogy a magyar kultúra, a közélet bármilyen területét irányítsa, azt képviselje.
Most, amikor Magyarország, Európa és az egész világ rémületben, bizonytalanságban él, amikor szolidaritásra és figyelemre lenne szükség, amikor milliók kerülnek pillanatok alatt kiszolgáltatott és kitaszított helyzetbe, akkor különösen aljas és embertelen ez a propaganda.
Tudva azt is, hogy ez egy odahajított gumicsont a demokratikusan gondolkodó embereknek, mégis fel kell emelnünk hangunkat a mérgező, beteg provokációkkal szemben!
Az alapvető emberi és isteni törvények, parancsolatok, a jogállamiság és a Magyarország által is elfogadott európai és nemzetközi rendelkezések alapján követeljük, hogy azonnal mondjon le minden közéleti funkciójáról, vonuljon ki a magyar közéletből! Ezt elvárjuk minden olyan politikustól és képviselőtől is, aki ezzel az életellenes és embertelen szöveggel azonosulni tud.
Bízunk abban, hogy az ország többségének megmaradt a józan esze, embersége, hallgat a szívére. Vállaljuk, hogy fizikai, szellemi és anyagi lehetőségeink szerint valamennyien tenni fogunk a kirekesztés, a gyűlölködés, a cinizmus és a gonoszság ellen!
Segítséget kérünk, támogatást, egy emberi, normális és jogállami Magyarország visszaépítéséhez, hogy lemossuk a szégyent, a gyalázatot! Hazánknak most összefogásra és békére van szüksége, hogy minden járványt legyőzzön!
Kérjük, aki csak teheti, terjessze saját körében, hazai és nemzetközi kapcsolatain keresztül.
Kelt Magyarországon, 2020. november 29-én, Advent Első Vasárnapján" (Karigeri és a számtalan rabló)

Bármit a Vészkorszakkal egy helyen említeni, azzal összehasonlítani megengedhetetlen? Na ne.

Mondod egy olyan moslékkoalíció támogatójaként, amely nem hogy lemondatta pl. Bíró Lászlót, hanem egyenesen elindította parlamenti képviselőjelöltnek a választáson.

Demeter cikkére a világhálón (google keresés) 1 nap alatt több, mint 7 ezer médiafelszín hivatkozott.
Nem tudható, mennyire olvasták magát a hiteles Demeter-írást.
Így a manipuláció, a hamishír-gyártás - magyargyalázás - tág teret kaphat.
Pedig, amit Demeter írt, az egyszerűen: tényszerű.
DEMETER SZILÁRD
(Origo)
SOROS GYÖRGY A LIBERÁLIS FÜHRER
A multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos.
Mint a kiegészítés is tényszerű:
DEMETER SZILÁRD
(Facebook)
VÁLASZ A MAZSIHISZNEK
75 évvel Auschwitz után ott tartunk, hogy a liberális mainstream nettó náci logikát működtet.

Demeternek 100%-ban igaza van.
De inkább 110%-ban, mert:
Sajnos, Soros Hitlernél bűnösebb.
Hitler EGY fajt, a zsidót akarta visszaszorítani.
Soros a TELJES fehér civilizáció önfelszámolására - ÖNGYILKOSSÁGÁRA terrorizál! Ezzel egyidejűleg a fehér ember ellen uszít, pénzel, zsarol minden más bőrszínű fajokat...
Ez a tényállás, ezért Soros százmilliók, népek tucatjainak életét tudatosan, kitervelten veszélyeztető tevékenysége: a 20-21.század legagresszívebb terrorizmusa és e szerint kell vele bánni.
Amikor Spiró a mélymagyarok szarból való előjövését képletesen, nem valóságos szarként gondolta,
"Jönnek a mély magyarok, jönnek a szarból"
Demeternek is megvan a joga, hogy Európa gázkamrájáról szóljon, ugyanúgy képletesen, elvontan.
Ennyi jog még kijár a kereszténységnek.
Még élünk, nem szűntünk meg és van mondanivalónk.
Hiteles és emberi, bár, tény, lassan már csak nekünk, a Sorosurópává tett egykori Európa fullasztó gázszagában.

Kedves majdnem barát.
A hülye az ly-vel írandó.
Főként, ha a nevedet akarod leírni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés