Online is beszélgethetnek idén a gyerekek a Mikulással

2020. november 20. 10:08
A Storyfile technológiai cég az ünnepi hagyományt a mesterséges intelligenciával ötvözte: egy interaktív honlapot hozott létre, ahol Mikulás éppen úgy válaszol a gyerekek kérdéseire, mintha személyesen találkozna velük.

Idén nem a kéményen át érkezik a Mikulás, és a gyerekek a bevásárlóközpontokban sem nagyon beszélgethetnek vele, ám egy internetes cég új szolgáltatása online találkozást szervez vele.

A Storyfile technológiai cég az ünnepi hagyományt a mesterséges intelligenciával ötvözte: egy interaktív honlapot hozott létre, ahol Mikulás éppen úgy válaszol a gyerekek kérdéseire, mintha személyesen találkozna velük. Mint a vállalkozás igazgatója, Heather Smith elmondta: az adatbázisukban 180-200 kérdés szerepel, úgyhogy a gyerekek elég sok mindenről tudnak beszélgetni a Mikulással. És az első kérdés persze rögtön az, hogy a kérdező a rosszak, vagy a jók listáján szerepel-e. A Storyfile elsősorban híres emberekkel, köztük tudósokkal, űrhajósokkal, emberi jogi aktivistákkal, holokauszttúlélőkkel készít interjúkat. A válaszokat egy hangalkalmazás aktiválja, ami miatt látszólag megszakítás nélkül folyik a beszélgetés.    

A Mikulással való beszélgetés honlapját, az AskSanta.com-ot indulása előtt gyerekekkel is kipróbálták. „El voltak ragadtatva. Tényleg úgy érezték, mintha FaceTime-on vagy más alkalmazással beszélgetnének élőben a Mikulással, és végül is ez volt a cél. Nagyon aranyosak, nagyon tetszettek a reakcióik” – mondta el a tapasztalatokról Smith. A Mikulás persze a pandémiáról is kap kérdéseket. Ha egy gyerek arra kíváncsi: őt is ledöntheti-e a koronavírus, azt válaszolja, amit bárki más: „Kesztyűt hordok, megmosom a kezemet, tartom a biztonságos távolságot másoktól és maszk van rajtam”. Úgyhogy a Mikulástól is azokat a fontos dolgokat hallják a gyerekek, amit folyamatosan hallanak a járvánnyal kapcsolatban. Az ingyenes applikáció sikere esetén a fejlesztők azt tervezik, hogy jövőre esetleg már a gyerekek leveleit is elolvassa a Mikulás. Az online Mikulással Újév napjáig lehet beszélgetni.

(MTI)

Nyitókép: MTI/AP/Seth Wenig

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés